İl Başkanı Zerdeci: “Yaşanan Acı Olaylar Üzerinden Siyaset Yapmak Yerine Bugün İnsanlık Vazifemizi Yerine Getirme Günüdür"

İl Başkanı Zerdeci: “Yaşanan Acı Olaylar Üzerinden Siyaset Yapmak Yerine Bugün İnsanlık Vazifemizi Yerine Getirme Günüdür"
Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Çayeli ilçesinde şiddetli yağış sonucu meydana gelen sel felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlar için başsağlığı diledi, ailelerine taziyelerini bildirdi.

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Çayeli ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel ve heyelan felaketiyle ilgili olarak, “Yaşanan bu acı olaylar üzerinden siyaset yapmak yerine, bugün millet olarak el ele verip yaralarımızı sarma günüdür. Bugün insanlık vazifemizi yerine getirme günüdür. Sel afetinin gerçekleşmesinin ardından hemen müdahalede bulunan devletimizin tüm kurumlarına, çalışanlarına ve halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İl Başkanı Zerdeci, yaptığı açıklamada, selde yaşamını yitirenlere başsağlığı, yakınlarına taziyede bulunup, mağduriyetlerin giderilmesi için Devletle milletin el ele vermesi gerektiğini kaydederek, “Rize İlimizin Çayeli ilçesinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Vefat edenlerin ailelerine ve yakınlarına Cenab-ı Allah’tan sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Afetin devam etmemesi, can kayıplarının artmaması için dua ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Sel felaketinden hemen sonra Çayeli ilçe başkanımız ve teşkilatımızla görüşerek, ilçemizdeki tüm teşkilat mensuplarımızın hiçbir ayrım yapmadan sel felaketinden etkilenenlere yardım etmeleri için seferber olmalarını istedik. Çayeli teşkilatımız almış olduğu bu sorumluluğu yerine getirip, elinden gelen yardımı yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Bugün Rize İl Teşkilatı olarak, Çayeli ilçemizde, halkımızla, esnafımızla bir araya gelerek, ziyaretlerde bulunacağız, mağdur olan insanlarımızla görüşüp, onları dinleyip, onların dertleriyle dertleneceğiz. Mağduriyetlerinin giderilmesi için maddi ve manevi her alanda onların yanında olacağız.” dedi.

Acı olaylar üzerinden siyaset yapılamayacağına vurgu yapan İl Başkanı Zerdeci, “Yaşanan bu acı olaylar üzerinden siyaset yapmak yerine, bugün millet olarak el ele verip yaralarımızı sarma günüdür. Bugün insanlık vazifemizi yerine getirme günüdür. Sel afetinin gerçekleşmesinin ardından hemen müdahalede bulunan devletimizin tüm kurumlarına, çalışanlarına ve halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Afetzede vatandaş ve esnafımızın bir an önce zararlarının karşılanması, mağduriyetlerinin giderilmesi için Devlet-Millet el ele vererek Yeniden Refah Partisi Rize İl Teşkilatı olarak elimizden geleni yapmak ve bu olayın takipçisi olmak bizim manevi ve sosyal sorumluluğumuzdur. Cenab-ı Allah ilimizi, ülkemizi ve tüm milletimizi, bütün afetlerden, musibetlerden muhafaza eylesin. Bir daha böyle acılar bizlere yaşatmasın. Affetten etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, hepimizin başı sağolsun.” diye konuştu.