İl Başkanına Doktor Tepkisi

İl Başkanına Doktor Tepkisi
Artvin ve Rize Tabipler Odası Başkanı Zelkif Akgül'den Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'ın sözlerine tepki gecikmedi.

Artvin ve Rize Tabipler Odası Başkanı Zelkif Akgül “7-8 sene öncesini unutmamamız gerek. Doktorun özel muayenesine gitmeden ameliyat olabiliyormuyduk. Olabiliyordu da bunlar neden olmuyordu. Torbanın dibindeki fareler yakalandı” sözleriyle doktorları torbadaki fare olarak gören Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'a tepki gösterdi. 

Akgül yaptığı açıklamada, Ak Parti Rize İl Başkanının kendilerini "torbada fare" olarak gördüğünü söyleyerek İl başkanının hekimlerden özür dilemesi gerektiğini ifade etti.

Oda başkanı Zelkif Akgül, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Ayar'ın hekimlere yönelik “Torba da fare“ kelimesini şiddetle kınadığını belirttiği Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde yaptığı açıklamada, AKP yeni il başkanı Hikmet Ayar'ın Çayeli ilçesindeki talihsiz bir konuşma ile Hekimlere yönelik” Bunlar torbanın dibindeki fareler” kelimesi kullanmasını şiddetle kınıyoruz. Sayın Ayar Türk hekimlerinden özür dilemeli” dedi.

Hastanelerin özelleşeceğini savunan Akgül “Hükümet bu yönde seçimlerden sonra adım atacak. Burada hastalar ve hekimler etkilenecek. Başbakan geçmişte hastaları para vermekten kurtaracağız demişti şimdi ise katılım payı adı altında ücret alıyor. Yılda bir hastadan 500 milyon dolayında katkı payı alınıyor. Özel muayenehaneleri iptal aşamasına gelen hükümet katkı payı ile zaten muayene ücretlerinin iki katını alıyor” dedi.

İLGİLİ HABERİMİZ

"Torbanın Dibindeki Fareler Yakalandı"