İl Encümeni ve İhtisas Komisyonu Üyeleri Belli Oldu

İl Encümeni ve İhtisas Komisyonu Üyeleri Belli Oldu
Rize İl Encümeni ve İhtisas Komisyonu Üyeleri belli oldu.

Rize İl Genel Meclisi Nisan ayı çalışmaları, Meclis Başkanı Hakan Gültekin Başkanlığında yapılan toplantılarla devam ediyor. Toplantıda İl Genel Meclisinin kendi üyeleri arasından beş “İl encümeni” üyeliklerinin seçimi ile kurulması zorunlu İhtisas komisyonları ve ihtiyaca binaen oluşturulacak diğer komisyonların belirlenmesi ve üye seçimleri yapılarak üyeler belirlendi.

İl Genel Meclisinin Nisan ayı çalışmalarının 3. ve 4. birleşimlerinde 2014 Mahalli İdareler Seçimlerine kadar yaklaşık bir yıl süreyle görev yapmak üzere, İl Genel Meclisinin kendi üyeleri arasından beş “İl encümeni” üyeliklerinin seçimi ile kurulması zorunlu İhtisas komisyonları ve ihtiyaca binaen oluşturulacak diğer komisyonların belirlenmesi ve üye seçimlerinin yapılması görüşüldü.

İl Encümeni üyelikleri için yapılan gizli oylama sonucunda Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi Emin Kanbur, Çamlıhemşin İl Genel Meclisi Üyesi Osman Haşimoğlu, Güneysu İl Genel Meclisi Üyesi Musa Büyük, Derepazarı İl Genel Meclisi Üyesi Ali Pursa ve Ardeşen İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Ali Balsüzen İl Encümeni üyeliklerine seçildi.

Toplantının devamında kurulması zorunlu olan Plan Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Eğitim Kültür- Spor ve Sosyal İşler, Çevre Sağlık komisyonunun yanı sıra ihtiyaca binaen kurulması düşünülen Tarım, Yol ve Ulaşım Hizmetleri, Su - kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri, Emlak ve Gelir, Kültür ve Turizm ile Araştırma ve Geliştirme komisyonu olmak üzere toplam 10 komisyon belirlenerek üye seçimleri yapıldı.

Meclis Başkanı Hakan Gültekin seçimlerin ardından yaptığı konuşmada İl Encümeni üyeliklerine ve oluşturulan komisyonlara seçilen meclis üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi. Gültekin, Mahalli İdareler Seçimlerine bir yıl kaldığını dolayısıyla bu süreci iyi değerlendirerek görev sürelerinin sonunda güzel bir final yapmaları için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada azimli bir şekilde çalışmaların yürütülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.