İl Müftümüzün Bayram Mesajı

İl Müftümüzün Bayram Mesajı
Rabbimize şükürler olsun ki mübarek Kurban Bayramına birlik-beraberlik, kardeşlik ve huzur içerisinde ulaşmış bulunmaktayız.

Değerli Kardeşlerim ! Rabbimize şükürler  olsun ki mübarek Kurban Bayramına birlik-beraberlik, kardeşlik ve huzur içerisinde ulaşmış bulunmaktayız. Dini bayramlarımızdan ikincisi olan Kurban Bayramını 27 Kasım 2009 Cuma günü tüm dünyada aynı günde  idrak etmiş olacağız.

Değerli  Kardeşlerim ! Gerek kutsal topraklarda hac ibadetini yapan hacılar, gerekse güzel yurdumuzda, beldemizde yaşayan mü’minler olarak, Allah’a gönülden bağlılığın, toplumsal dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel örneklerini verdiğimiz bir Kurban Bayramını daha idrak etmenin sevinci içerisindeyiz. Hz. İbrahim, Hz. Hacer ve Hz. İsmail (as)’ın Allah’ın emrine tam bir teslimiyetle boyun eğerek ilahî rahmete mazhar oluşunun hatırasını da içinde barındıran Kurban Bayramı bizlere, ibadetlerin Allah’a bağlılığı simgelediğini, elimizdeki malın ve gönlümüzdeki sevginin paylaştıkça çoğalacağını, kestiğimiz kurbanların et veya kanının değil, bizim takvamızın, Allah’a ulaşacağını öğretir. Bu bayramda bir kul olarak Allah’a karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirirken, diğer insanlara karşı da görev ve sorumluluklarımızın olduğunu unutmamalıyız. Toplum hâlinde yaşadığımızı ve birbirimize muhtaç olduğumuzu, en büyük sermayemizin yüreğimizdeki sevgi, saygı; en büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimiz olduğunu, bekamız için de aile, akraba, komşuluk gibi bağlarımızın önemini bu günlerde daha iyi öğreniriz. İnsanı en şerefli varlık olarak yaratıp kainata halife kılan Yüce Rabbimiz, yaratılana şefkatli olmayı emretmiş, hiçbir canlının eziyet çekmesini hoş karşılamamıştır. Bundan dolayı da kurban ibadetimizi yerine getirirken kurbanlıklara eziyet vermemeli; yerel yönetimlerin, ilgili birim ve makamların almış olduklara kural ve tedbirlere riayet etmeliyiz.

Kesilen kurban etlerini yakın ve uzak çevremizdeki, hatta dünyanın dört bir tarafına ulaştırmakla aramızdaki sevgi ve kardeşlik bağının güçlenmesi ile gerçekleşmesine çalışmış oluyoruz.  Bayramlar dargınlığın, küskünlüğün giderildiği, kardeşçe yaşamanın gerçekleştiği müstesna günledir. Bu duygularla tüm milletimizin,Rize'li halkımızın ve Din Görevlilerimizin Kurban Bayramını tebrik ediyor, Yüce Mevlâ’dan herkes için huzur, sıhhat, afiyet ve mutluluklar niyaz ediyorum.