İl Sağlık Müdürü Tepe'den İçme Suyu Uyarısı

İl Sağlık Müdürü Tepe'den İçme Suyu Uyarısı
Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, kentte etkili olan şiddetli yağış ve yağışların beraberinde getirdiği sel ve heyelanlar sebebiyle içme ve kullanma suların etkilenmesi ihtimaline karşı vatandaşları uyardı.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, kentte son günlerde etkili olan şiddetli yağış ve yağışların beraberinde getirdiği sel ve heyelanlar sebebiyle içme sularının etkilenmiş olabileceği ihtimaline karşılık kapalı şişe suyu veya kaynatılmış/soğutulmuş su tüketilmesi gerektiğini açıkladı.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, kentte son günlerde etkili olan şiddetli yağış ve yağışların beraberinde getirdiği sel ve heyelanlar sebebiyle özellikle Çayeli ve Fındıklı ilçeleri başta olmak üzere birçok yöremizde içme ve kullanma sularının da etkilenmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydettiği açıklanmasında, "Bu durumu dikkate alarak içme suyu olarak kısa bir sure içinde olsa kapalı şişe suyu veya kaynatılmış/soğutulmuş su tüketilmesi önemlidir. Bu konuda gerekli yerlerde duyurular yapılmıştır. Ayrıca gerekli su numuneleri alınmış ve ilçe merkezlerindeki suların klorlanması da titizlikle takip edilmektedir.

Aşırı yağmurlar etkisini tamamen kaybedip, su şebekelerinin olumsuz etkilenmesi ortadan kalkıncaya kadar içme suyu olarak hazır su tüketilmeli veya kaynatılıp, soğutulmuş su kullanılmalıdır. Şehir şebekesi dışında dezenfekte edilmemiş bireysel kaynakların içme suyu olarak tüketilmemelidir.

Özellikle çocuk ve yaşlılar, bu durumdan daha çabuk etkileneceğinden onların kullandığı içme sularına ayrıca dikkat etmeliyiz. Belediyelerimizden bu dönem boyunca sulardaki klor seviyesinin arttırılması istenilmiş olup, sulardaki farklı klor tadı vatandaşımızda endişeye sebep olmamalıdır." dedi.