İl Sağlık Müdürü Tepe'den Teşekkür

İl Sağlık Müdürü Tepe'den Teşekkür
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize'de etkili olan kar yağışında görev yapan tüm sağlık personelleri ile gönüllü olarak...

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize'de etkili olan kar yağışında görev yapan tüm sağlık personelleri ile gönüllü olarak müdürlük koordinesinde çalışarak vatandaşların kar yağışında mağdur olmaması için çalışan tüm personele teşekkür etti.

Kar yağışının, hastalara ulaşmakta bazı zorluklar çıkardığını bu durumun özellikle acil hastalar ve hamilelerle diyaliz hastaları gibi kronik hastalığı olanları etkilediğini aktaran Dr. Tepe, bu hastaların bazılarını Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda  ücretsiz misafir ettiklerini ve diyaliz ünitelerine verilen talimatla seans zorunluluğunu da kaldırdıklarını, diyaliz hastalarının kar engeli ortadan kalkıncaya dek ‘diyaliz seansına geç kaldım' endişesi yaşamayacaklarını kaydetti.

mustafa-tepe.20150116111949.jpg

Yoğun kar yağışında ve sonrasında başta kar ambulansları ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi olmak üzere ilgili birimlerin tümünün aktif çalıştığını ifade eden Dr. Tepe, "Ayrıca gönüllülük esasına dayalı kurulan; bünyesinde dağcılardan itfaiye, AFAD ve sağlık personeline kadar geniş yelpazede birçok birimi barındıran Rize Kurtarma Ekibi (RİKE), birçok kurtarma operasyonunda aktif olarak görev yapmıştır. Yine RİKE bünyesinde görev alan Rize off-road kurtarma ve Ardeşen off-road ekipleri, 4x4 paletli modifiyeli araçlarıyla sağlık personeli eşliğinde, ulaşım engeli yaşayan diyaliz ve diğer hastaların nakillerinde görev yapmışlardır. Bu süreçte üstün gayret göstererek, özverili ve başarılı bir şekilde çalışan hem 112 acil ekiplerimize, hem de off-road ekiplerine teşekkür ediyorum. Ayrıca araç ve personelleriyle bu süreçte bize destek olan Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışanlarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

mustafa-tepeden-karda-gorev-yapan-tum-personellere-tesekkur-10.jpg

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlkay Şimşek ise, kar yağışı boyunca 1 adet kar aracı ve 5 adet de arazi şartlarına uygun 4x4 ambulansla vatandaşlara sağlık hizmetini kesintisiz verdiklerini belirterek, "Bu bir haftalık süreçte komuta kontrol merkezimize  4 bin 214 çağrı aldık. Bu çağrılar karşısında iki yüz 50 tanesine ambulans ile çıkış yapılmıştır. Bunların yüz ellisinden fazlasını arazi şartlarına uygun bu ambulanslarımızla sağladık" dedi.

ilkay-simsek.20150116112027.jpg

On hastayı kar aracıyla hastaneye götürdüklerini ifade eden Şimşek, bu süreçte gönüllü olarak arazi şartlarına uygun olan araçlarıyla görev yapan off-road ekipleriyle  diğer kamu kurumlarına ait araçlarla da 69 hastaya hizmet verdiklerini, arıca kar yağışı nedeniyle il genelinde 8 yaralamalı trafik kazasının meydana geldiğini belirterek, “Öncellikle Rize Arama Kurtarma Ekibi'nde görev yapan gönüllü arkadaşlarımıza ve kar deneyimi olmayıp saatlerce mahsur kalan hastalarımıza ulaşmak için saatlerce yürümek zorunda kalan, zinciri kopan ambulanslarımızda ekip arkadaşına yardım etmek isteyen bayan personellerimize, hastaya ulaşmak için önüne engel olan ağaçları kesen personellerimizden tutun, bu süreçte görev yapan tüm personellerimize özverili çalışmalarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

mustafa-tepeden-karda-gorev-yapan-tum-personellere-tesekkur-1.jpg

mustafa-tepeden-karda-gorev-yapan-tum-personellere-tesekkur-5.jpg

mustafa-tepeden-karda-gorev-yapan-tum-personellere-tesekkur-2.jpg

mustafa-tepeden-karda-gorev-yapan-tum-personellere-tesekkur-3.jpg

mustafa-tepeden-karda-gorev-yapan-tum-personellere-tesekkur-6.jpg

mustafa-tepeden-karda-gorev-yapan-tum-personellere-tesekkur-7.jpg

mustafa-tepeden-karda-gorev-yapan-tum-personellere-tesekkur-8.jpg

mustafa-tepeden-karda-gorev-yapan-tum-personellere-tesekkur-9.jpg