İlahiyat Fakültesi'nin Yeni Binasının Temeli Atıldı

İlahiyat Fakültesi'nin Yeni Binasının Temeli Atıldı
Doğuş Grubu tarafından yapımı üstlenilen RTEÜ İlahiyat Fakültesi binası için Zihni Derin Yerleşkesi’ndeki mevcut arazide temel atma merasimi gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi binası için Zihni Derin Yerleşkesi’ndeki mevcut arazide temel atma merasimi gerçekleştirildi.

Törene; Rize Valisi Ersin Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı ve Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı İsmail Kahraman ile Bilal Erdoğan eşliğindeki birçok Vakıf Üyesi, il yöneticileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-4.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-5.jpg

Törende konuşma yapan Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı ile Hasan Karal, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Doğuş İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Talu, bir ülkenin gelişmesinde en önemli unsurların eğitim ve sağlık alanına yapılan yatırımlar olduğunu ve bu doğrultuda devlet ve özel teşebbüs işbirliği ile bugün temeli atılan hizmetin de büyük önem taşıdığını ifade ettiler.

ersin-yazici.20150214212716.jpg

hayati-yazici.20150214212727.jpg

hasan-karal.20150214212737.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-7.jpg

Konuşmaların ardından yapmış oldukları hizmetlerden dolayı Doğuş Grubu adına Doğuş İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Talu’ya protokol eşliğinde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Eski Kültür Bakanı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı İsmail Kahraman tarafından Üniversitenin şilti takdim edildi.

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-9.jpg

RTEÜ İlahiyat Fakültesi’nin hayırlı hizmetlere vesile olması için İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu’nun dua etmesi ve kurban kesiminin ardından tören, protokol üyelerinin Fakülte binasının ilk harcı için butona basması ile sona erdi.

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-13.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-14.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-15.jpg

Öte yandan, iki bin öğrenciye hizmet vermesi hedeflenen ve toplam 24.335,71 m2 kapalı inşaat alanına sahip olan İlahiyat Fakültesi binası kapsamında dekanlık, 130 akademisyen ve idari personel odası, 35 derslik, 150 kişilik 2 anfi, 300 kişilik konferans salonu, kütüphane ve 150 araçlık otopark bulunuyor. Doğuş Grubu tarafından yapımı ve tefrişatı üstlenilen Fakülte binasının 12 ay içinde tamamlanması, 2016-2017 eğitim-öğretim yılımda hizmete açılması planlanıyor.

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-16.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-17.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-18.jpg

Protokol üyeleri törenin ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın makamına geçerek bir süre sohbet ettiler.

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-3.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-6.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-8.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-10.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-11.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-12.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-19.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesi-temel-atma-toreni-20.jpg