İlk Kurban Yaş Çay Üreticisi Oldu !

İlk Kurban Yaş Çay Üreticisi Oldu !
Çaykur, bayram öncesi yaş çay üreticisine sürpriz yaparak randevulu sistemi kaldırdı, kontenjan sistemine geçti. Randevu günü gelen üretici ise bir kez daha Çaykur mağduru oldu.

3. sürgün alımlarına devam eden Çaykur, inanılmaz bir şekilde yaş çay üreticisini mağdur etmeye devam ediyor. Kurban Bayramını çayı bitmiş bir şekilde bayram tadında yaşamak isteyen yaş çay üreticisi Çaykur tarafından adeta kurban edildi.

ÇAYKUR'DAN ÜRETİCİYE MÜJDE ! KONTENJAN VAR RANDEVU İLE ÇAY SATAMAZSIN

Çaykur, sürpriz bir şekilde üreticinin 1 haftada satacağı çay sistemi olan randevulu sistemi kaldırarak yer yer 15 ile 20 kilo kontenjan uygulamalı alımlara geçti. Randevu günü gelen vatandaş ise 1 haftalık satacağı çay yerine günlük 15 kilo kontenjan ile çay satabiliyor ve 5 günlük bir kayıp yaşatılarak mağdur ediliyor.

Çaykur’un mağduriyetleri bununla da sınırlı kalmıyor. Çaykur Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla Ardeşen Bölgesinden çok sayıda kamyonlarla yaş çay sevkiyatı Rize ve Güneysu’daki çay fabrikalarına gönderiliyor. Bu bölgelerde fabrikaların gelen sevkiyatlarla sıkışması sonucu vatandaşlar da kontenjan kurbanı edildi.

BAYRAM ÖNCESİ KURBAN EDİLDİK

Şikayetlerini dile getiren üreticiler ise Kurban Bayramı öncesi kurban edildiklerini ifade ederek, “Bayram öncesi bayramı bayram gibi yaşamaya hazırlanırken ne yazık ki Çaykur bizleri adeta kurban seçti. Hangi mantalite, hangi akılla bayram öncesi böyle bir uygulamaya geçirildiğini anlamış değiliz. Randevulu sistem dolayısıyla 1 hafta çay satamadık, tam randevu günümüz geldi 15 kilo kontenjan ile çay alınacağını ve randevu sisteminin kaldırıldığını söylüyorlar. Bir haftada satacağımız 1 ton çay yerine 250 kilo bile çay satamıyoruz. Bayrama kadar çayı bitirmeyi hesaplarken bize bayramı çay bahçelerinde çay toplayarak geçirmek zorunda bırakanlar da Allahlarından bulsun, bayramı bayram olarak yaşamasın.” diye konuştu.

1 KASIM'DA SEÇİM OLACAĞI NE ÇABUK UNUTULDU

Uygulanan sistemle Çaykur mağduru olduklarını ve özel sektöre düşük fiyatlarda çay satmak zorunda bırakıldıklarını kaydeden üreticiler, “Bayram öncesi bizlere bu zulmü reva gören yetkili kişiler 1 Kasımda yapılacak seçimleri de dikkate alsın” şeklinde konuştu.