İlker Başbuğ Tutuklandı!
Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Başbuğ'un mahkeme sorgusu da tamamlandı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir eski genelkurmay başkanı tutuklandı.
İnternet Andıcı Soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrılan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Cihan Kansız'a, yaklaşık 7 saat ifade verdi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez eski bir genelkurmay başkanı olarak sivil bir savcının makamında ifade veren Başbuğ, "Terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs" suçlarını işlediği iddiasıyla tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Başbuğ, "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak ve cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçları ile tutuklandı.
CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK!
Cumhuriyet tarihinde ilk kez eski bir genelkurmay başkanı sivil bir savcının makamına giderek şüpheli sıfatıyla ifade verdi.
Yaklaşık 7 saat ifade veren Başbuğ, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılık Başbuğ'un "hükümeti yıkmaya teşebbüs" ve "örgüt yöneticiliği" suçlarını işlediğini iddia ediyor ve bu nedenle tutuklandı.
İnternet Andıcı davasına bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanık savunmalarında ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunarak gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasını kararlaştırmıştı.
Mahkemenin, 30 Aralık 2011'de aldığı karar doğrultusunda Başbuğ ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca "internet andıcı" iddialarına ilişkin olarak soruşturma başlatılmıştı.
