İmajımıza gölge düşürmek istiyorlar

İmajımıza gölge düşürmek istiyorlar
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Gezi Parkı olaylarını kastederek, Türkiye'nin dünyadaki imajına birileri tarafından gölge düşürülmek istendiğini belirtti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  "Buna bütün toplumsal kesimlerin sorumlulukla yaklaşması ve buna müsaade etmemesi lazım. Halkımız zaten buna müsaade etmiyor" dedi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Gündüz Tedavi Ünitesi'nin açılışı için Elazığ'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gezi Parkı olaylarını değerlendirirek, birilerinin Türkiye'nin Dünya'daki imajına gölge düşürmek istediğini söyledi. Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ tarafından havaalanında karşılanan Bakan Cevdet Yılmaz, beraberindekilerle birlikte Onkoloji Gündüz Tedavi Ünitesi'nin açılışının yapılacağı alana geçti. Ünite hakkında Bakan Yılmaz'a bilgi veren Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sait Berilgen'den sonra konuşan Rektör Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ da, hastaların sabah gelip, akşam evlerine gittiklerini belirterek, bu uygulamanın da hastada psikolojik bir rahatlama sağladığını söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümet olarak sağlığa çok önem verdiklerini ve son 10 yılda devrim niteliğinde dönüşümler sağladıklarını belirterek, hastaların sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin 10 yıl önce yüzde 18'lerde olduğunu ifade etti. Şimdilerde bu memnuniyetin yüzde 70'lerde olduğu bilgisini veren Bakan Yılmaz, "Türkiye'nin bu gelişmesinden, büyümesinden, rahatsızlık duyan çevrelerde var. Onların yapmaya çalıştığı bir takım hadiseler de var. Ama ne yaparsa yapsınlar, Türkiye'nin imajını gerçekler ortada olduğu sürece bozamazlar. Gerçekler kendisini zaten ifade ediyor. Gerçekler zaten toplumun önünde, ekonomimiz büyümeye devam ediyor. Türkiye son 10 yılda demokrasi alanında da en az ekonomi alanında olduğu kadar ilerlemeler kaydetti vesayetçi bir sistemden, normal bir demokrasiye dönüşmüş oldu. Şimdi de ileri demokrasiyi hedefleyen bir ülke konumunda, ama birileri Türkiye'nin olumlu gidişatını bozmak, Türkiye'nin imajına gölge düşürmek için çaba sarf ediyor. Buna bütün toplumsal kesimlerin sorumlulukla yaklaşması ve buna müsaade etmemesi lazım. Halkımız zaten buna müsaade etmiyor. İstanbul'da olsun Ankara'da olsun Başbakanımız'a karşı göstermiş oldukları ilgi, bunun en açık kanıtıdır. Milletimiz bütün bu oyunları bozacak güçte ve ortaya koyduğu destekle bu oyunları bozuyor" dedi.

Gelecek yıl yapılacak seçimlere de değinen Bakan Yılmaz, "Önümüzdeki dönemler seçimler var Türkiye'nin önünde. Türkiye, hür ve adil seçimlerin olduğu bir ülke. Bu seçimlerde halkımızın bütün bu yapılan hadiseleri, yeniden değerlendireceği ve demokratik bir şekilde hesabını soracağı vakitler olacak inşallah" diye konuştu.