İmdat Sütlüoğlu Aday Gösterilmedi

İmdat Sütlüoğlu Aday Gösterilmedi
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ile ÇAYKUR'un ortak olduğu ÇAYTAŞ adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığından görevden alınmak suretiyle istifa ettirilen İmdat Sütlüoğlu, milletvekilliği seçimlerinde aday gösterilmedi.

AK Parti'de adaylık başvurusunda bulunmayan veya adaylık başvurusunda bulunmasına rağmen başvuruda bulunduğu ilin dışında başka bir ilden aday gösterilen milletvekilleri olmasına rağmen ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ile ÇAYKUR'un ortak olduğu ÇAYTAŞ adlı şirket ve ÇAYKUR Yönetim Kurulu Başkanlığından görevden alınmak suretiyle istifa ettirilen İmdat Sütlüoğlu, milletvekilliği seçimlerinde aday gösterilmedi.

İmdat Sütlüoğlu, yaklaşık bir ay önce (25 Nisan) ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında aday olmayacağını ve yıl sonuna doğru 65 yaş haddinden emekliye ayrılacağından görevinin son gününe kadar görevinin başında bulunacağını açıkladığı konuşmasında ÇAYKUR'un 2017 yılında 268 milyon lira zarar etmesinin kendi yönetimlerinden dolayı değil (2017 yılı içerisinde kuru çay fiyatlarına yapılan 4. zammın geri alınmasını kastederek) hükümetin yanlış politikalarından kaynaklandığı yönünde hükümeti suçlayıcı açıklamalarda bulunmuş ve bu açıklamaların bir gün sonrasında görevden alınmak suretiyle istifa ettirilmişti.

ÇAYKUR Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevinden istifa eden Sütlüoğlu, birkaç gün sonra da ÇAYKUR'un da ortak olduğu ÇAYTAŞ adlı şirketin yönetim kurulu başkanlığından aynı şekilde istifa etmek zorunda kalmış, aynı şirketin Genel Müdürlük görevini yürüten öz yeğeni Yavuz Sütlüoğlu ise görevden alınmıştı.