İmdat Sütlüoğlu Yüzünden 7 Yıl Gecikmeli Kuruluyor. RTEÜ Eczacılık Fakültesi Kurulması Kararı Resmi Gazete'de

İmdat Sütlüoğlu Yüzünden 7 Yıl Gecikmeli Kuruluyor. RTEÜ Eczacılık Fakültesi Kurulması Kararı Resmi Gazete'de
İlk mezunlarını bu yıl vermesi gereken Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, istifa ettirilmek süretiyle görevden alınan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu nedeniyle 7 yıl gecikmeli olarak yeni kurulabiliyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin kurulması yönündeki karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde Eczacılık Fakültesi kurulması için 2010 yılında ilk adımlar atılmış ve yer arayışlarının ardından Eczacılık Fakültesinin İslampaşa Mahallesinde yer alan ÇAYKUR’a ait paketleme fabrikasının arazisinde kurulmasına karar verilmişti. Bu nedenle 2011 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile ÇAYKUR arasında yapılan görüşmeler sonrasında mevcut paketleme fabrikası arazisi 138 Milyon TL’ye üniversiteye satıldı ve Hazine Müsteşarlığı bu parayı ÇAYKUR’un zararından düştü. Ancak dönemin ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın “Rize Sağlık Kompleksi ile eczacılık fakültesinin kurulabilmesi için ÇAYKUR’un bu alanı bir an önce boşaltıp üniversiteye devretmesi gerekir” sözlerine rağmen bir türlü bu araziyi boşaltıp, ödemesini aldığı paketleme fabrikası arazisini üniversiteye devretmediğinden Rize Sağlık Kompleksi ile Eczacılık Fakültesi bir türlü kurulamıyordu. 26 Nisan 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla görevden alınmak süretiyle ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevinden istifa ettirilen İmdat Sütlüoğlu’nun bu tutumu nedeniyle ilk mezunlarını bu yıl vermesi gereken Eczacılık Fakültesi de 7 yıl gecikmeli olarak nihayetinde Rize’ye kurulabiliyor.

Bugün kü Resmi Gazete’de yayımlanan “Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul Kurulması, Kapatılması ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar”da 16 yeni fakültenin kurulması yönünde karar alınırken, bu fakülteler arasında ÇAYKUR'un 7 yıl önce satışı gerçekleşen mevcut paketleme fabrikası arazisini bu yıl boşaltacak olması dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi de yer aldı.

3 enstitü, 5 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesindeki fakülte sayısı ise kurulma kararı çıkan Eczacılık Fakültesi ile birlikte 14’e yükselecek.

Üniversitenin çağın gereklerine uygun olarak hızlı ve nitelikli bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü kaydeden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise, “Bu karar bizleri oldukça mutlu etmiştir. Yeni fakültemizin kurulması noktasındaki çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Eczacılık Fakültemiz Üniversitemize ve ilimize değer katacak.” dedi.

recep-tayyip-erdogan-universitesi-eczacilik-fakultesi’nin-kurulmasi-yonundeki-karar-bugunku-resmi-gazete’de-yayimlandi.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize’de 7 Yıl Gecikmeli Kuruluyor. RTEÜ’de Eczacılık Fakültesi Kurulmasına YÖK’ten Onay

10 Ayda Tamamlanacak Dendi 3 Yıldan Fazla Geçti

RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesinin Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleşti

10 Ayda Tamamlanacak Dendi 34 Ay Geçti Yine Bitmedi

Rektör Karaman: Çaykur'un Bir An Önce Paketlemeyi Boşaltması Önemli

Çay Paketleme Fabrikası Geciktikçe RTEÜ Kaybediyor, Rize Kaybediyor

Çaykur'dan RTEÜ'ye Dost Kazığı ! VİDEO

İyidere Çay Paketleme Fabrikası İçin İmzalar Atıldı

Çaykur'dan Paketleme Çay Fabrikası İnşaatı İçin İhale

Paketleme ve Taşlıdere Fabrikası Rize Üniversitesi'ne Devredildi