İmdat Sütlüoğlu'na "Posta" Darbesi !

İmdat Sütlüoğlu'na "Posta" Darbesi !
Mitinge katıldığı gerekçesiyle Çaykur'dan atılan fabrika işçisi Metin Posta, davayı kazandı Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'na yüklendi.

Mitinge katıldığı gerekçesiyle Çaykur'dan atılan fabrika işçisi Metin Posta, hukuk davasını kazandı, işçi arkadaşlarına seslendi: "Yargıtay kararı var. Artık İmdat Sütlüoğlu beni örnek gösterip işçileri korkutamayacak!"

Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Metin Posta, "Bilindiği gibi Çaykur Melyat Çay Fabrikasında işçi olarak çalışırken 21 Mayıs 2012 tarihinde ücretli izin alarak Çay Üreticileri Sendikası’nın, çayda yaşanan sıkıntıları dile getirdiği basın açıklamasında bir çay üreticisi olarak konuşma yatığım gerekçesiyle, hakkımda soruşturma açılarak, Çaykur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu tarafından ücretli iznim yok sayılarak iş hakkım 4 Temmuz 2012 tarihinde ihbarsız ve tazminatsız feshedilmiştir." dedi.

metin-posta-caykur-davasini-kazandi-(3).jpg

HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDIM

Bu olayın ardından hukuk mücadelesi başlattığını söyleyen Posta, “Yaklaşık 2,5 yıldan beri devam eden tazminat ve ihbar alacak davam, 27 Mayıs 2014 tarihinde Rize İş Mahkemesi tarafından ödeme yönünde karar verildiği halde Çaykur, itirazda bulunarak davayı Yargıtay’a taşımıştır. 24.12.2014 tarihinde Yargıtay tarafından Rize İş Mahkemesi’nin vermiş olduğu tazminatımın ödenmesi kararını onaylayarak 13 Şubat 2015 tarihinde tarafıma tebliğ etti. Kıdem ve ihbar tazminatımın, faiziyle birlikte Çaykur tarafından şahsıma ödenmesi kararı verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

metin-posta-caykur-davasini-kazandi-(1).jpg

BENİM OLAY ÜZERİNDEN İŞÇİ TEHDİT EDİLDİ

Dava sürecinde genel müdür tarafından işçiler üzerinde kendi isminin baskı unsuru olarak kullanıldığını söyleyen Metin Posta, “Benim işten atılmamı, Çaykur Genel müdür İmdat Sütlüoğlu, her fırsatta fabrikada çalışan işçi arkadaşların üzerinde baskı unsuru olarak kullandı. ‘Sakın ha sesinizi çıkarmayın. Metin Posta gibi olursunuz’ şeklindeki baskılarla Çaykur işçisini sindirmek, korkutmak, yıldırmak siyaseti izlendi. Şimdi ise Çaykur’da çalışan arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Artık korkmayın. Vereceğiniz mücadeleler, hak aramaların demokratik olduğuna dair Yargıtay 7. hukuk Dairesinin oy birliği ile onaylanmış kararı bulunmaktadır.” diye konuştu.

Kaynak:pazar 53