İMERA'dan Trabzonlu Sanatçının Alçakça Küstah Paylaşımına Açıklama

İMERA'dan Trabzonlu Sanatçının Alçakça Küstah Paylaşımına Açıklama
İmera Müzik Grubu, Rizelileri alçak ve küstahça bir şekilde aşağılayan Berat Bayraktar'ın müzik grubuyla bir bağlantısı olmadığını ve yapılan paylaşımı hiçbir şekilde tasvip etmediklerini bildirdi.

Trabzonlu sanatçı Berat Bayraktar'ın 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu Madde 216'ya baştan sonra muhalefet içeren Rizelileri aşağılayıp küçük düşüren ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden  açıklamaları sonrası İMERA Müzik Grubu tarafından yazılı açıklamada bulunuldu.

Grubun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Berat Bayraktar'ın gruptan daha önce ayrıldığı ve grupla hiçbir ilişiği bulunmadığı ifade edilerek, Berat Bayraktar'ın yaptığı paylaşımın İMERA Müzik Grubu tarafından hiçbir şekilde tasvip edilmediğinin bilinmesi istenildi.  

"AÇIKLAMA" başlığı altında yapılan o açıklamada şunlar kaydedildi: " Grubumuzdan 2 yıl önce ayrılmış olan ve İmera Müzik Grubu ile hiç bir bağı olmayan birinin, şahsi twitter hesabından yapmış olduğu, Rizeli hemşehrilerimizi küçük düşürücü açıklamaları, hiç bir şekilde İmera Müzik Grubu'nu bağlamamaktadır.

Yapılan bu paylaşımı hiç bir şekilde tasvip etmediğimizin ve bugüne kdar ülkemizin hiç bir kesimi hakkında böyle paylaşımlar yapmadığımızın bilinmesini isteriz. Bizimle alakası olmayan birinin açıklamaları ile İmera itham altında bırakılmamalıdır. Biz ülkemizin her bireyinin değerli olduğunu bilen ve insanları, bölgeleri ve şehirleri farklı şekillerde kategorize etmeyen bir müzik grubuyuz."

imeradan-alcakca-kustah-o-.jpg

Berat Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda alenen Rizelileri aşağılayıp küçük düşüren ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden,  “Rize’lilerin Twitter, Instaagram falan kullanmaları bana çok çarpıcı geliyor. Düşünsene senin benim gibi açıp yazı yazabiliyolar fotoğraf paylaşabiliyorlar. Muazzam ya.” ifadelerini kullanmış, tepkiler üzerine sosyal medya hesabını koruma altına almıştı.

5237 SAYILI TÜRK CEZA KANUNU MADDE 216: 
Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama
(1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Berat Bayraktar Rizeli Dostlarından Özür Diledi !

Trabzonlu Sanatçıdan Rizelilere Yönelik Alçakça ve Küstah Paylaşım