İnönü'deki korku filminde mutlu son!

İnönü'deki korku filminde mutlu son!
Avrupa Ligi 2. Tur rövanş maçında sahasında Braga'yı konuk eden temsilcimiz Beşiktaş korku filmi gibi geçen maçta sahadan mağlup ayrılsa da son 16'ya kalmayı başardı.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, 2. turda 2-0 kazandığı ilk maçın rövanşında evinde Braga'ya 1-0 yenilmesine rağmen kupada adını son 16'ya yazdırdı. Beşiktaş, son UEFA Kupası finalisti olan rakibi karşısında çok zorlanırken, Portekiz temsilcisinin tek golünü Lima kaydetti. Beşiktaş, 3. turda Arda Turan'lı Atletico Madrid'le çeyrek finale yükselebilmek için mücadele edecek.

Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşma müthiş bir tribün şovuyla başlarken, maçın ilk 20 dakikalık bölümünde tempo düşüktü.

İlk dakikalarda tutuk bir görüntü sergileyen Beşiktaş karşısında Braga, özellikle sol kanattan geliştirdiği ataklarla Siyah-beyazlılar'ın kalesinde gol aradı.

Maçın 20. dakikasında Amorim'le mutlak bir fırsattan sonuç alamayan Portekiz temsilcisi, aradığı golü 25. dakikada Lima'yla buldu ve tur için yeniden umutlandı. 0-1

Golden sonra da kötü oyununu sürdüren Beşiktaş'ta teknik direktör Carlos Carvalhal, Necip'in yerine Hugo Almeida'yı oyuna aldı ve Siyah-beyazlılar bu değişiklikle ileride daha fazla gözükmeye başladı.

İlk yarının geri kalan bölümünde karşılıklı ataklardan sonuç çıkmazken, Beşiktaş soyunma odasına 1-0 geride girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı karşılıklı ataklarla başladı.

Beşiktaş duran toplarla rakip kalede etkili olmaya çalışırken, konuk ekip ise Alan ve Lima'yla geliştirdiği ataklarla rakip kalede ikinci golü aradı.

Braga özellikle 57. dakikada Lima'yla mutlak bir fırsattan daha sonuç alamazken, büyük bir heyecana sahne olan maçın son bölümlerinde avantajını korumayı başaran Beşiktaş, sahadan 1-0 yenik ayrılmasına rağmen turu geçmeyi başardı.

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. tura yükselen Beşiktaş, bu turda milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid'le çeyrek finale yükselebilmek için mücadele edecek. Son UEFA Kupası finalisti Braga ise kupaya veda etti.

besiktas-braga-1.20120224080012.jpg

Beşiktaş 0 - 1 Braga

STAT: Fiyapı İnönü

HAKEMLER: Istvan Vad, Gabor Eros, Robert Kispal (Macaristan)
 
BEŞİKTAŞ: Cenk - İbrahim Toraman, Sivok, Egemen, Tanju (Dk. 68 Ekrem) - Quaresma (Dk. 90+1 Sidnei), Necip (Dk. 33 Almeida), Ernst, Veli - Fernandes, Simao
 
BRAGA: Quim - Nuno Coelho, Djamal (Dk. 85 Custodio), Douglao, Elderson - Salino, Amorim (Dk. 77 Nuno Gomes), Paulo Cesar (Dk. 72 Carlao), Hugo Viana - Alan, Lima

GOL: Dk. 25 Lima (Braga)

SARI KARTLAR: Ernst, Ekrem (Beşiktaş) / Salino, Douglao (Braga)

MAÇTAN DAKİKALAR

20'de Braga, maçın ilk tehlikeli atağında Amorim'le gole çok yaklaştı. Hugo Viana'nın pasında Beşiktaş defansının arkasına sarkan ve ceza sahasında topla buluşan Amorim, kaleci Cenk'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda sağ çaprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.

25'te maalesef top ağlarımızda... Braga, Lima'nın golüyle öne geçti. Bu dakikada sağ taraftan topla hareketlenen ve rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Alan, sağ çaprazdan sert vurdu. Egemen'den dönen topu önünde bulan Alan, rakibinden sıyrıldı ve sağ köşeden içeriye ortasını yaptı. Ön bölümde topa ayak koyan Lima, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1

26'da Beşiktaş'ta Veli, ceza yayının gerisinden yerden sert bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

34'te Braga tehlikeli geldi. Sağ kanattan Alan'ın ceza sahasına sert ortasında Beşiktaş defansının uzaklaştırmak istediği top kısa düştü. Ceza sahasında topu önünde bulan Hugo Viana'nın sağ çaprazdan yerden sert vuruşunda, meşin yuvarlak Sivok'tan döndü.

36'da Beşiktaş'ta Fernandes, ceza sahası dışından sağ çaprazdan yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak Braga defansından döndü.

38'de Beşiktaş'ta sağ kanattan Quaresma'nın ceza sahasına ortasında Almeida topa kafayla istediği gibi vuramadı. Seken topu kontrol eden Fernandes'in pasında, Almeida bu kez yerden bir vuruşla şansını denedi. Meşin yuvarlak Braga defansından döndü.

40'ta Beşiktaş'ta topla ceza sahasına sokulan Fernandes'in kaleyi karşıdan gören bir noktadan sert vuruşunda, kaleci Quim son anda uzanarak köşeden topu kornere çeldi. Siyah-beyazlılar köşe atışından sonuç alamadı.

42'de Beşiktaş, Almeida'yla beraberlik golüne yaklaştı. Quaresma'nın ara pasına hareketlenen Almeida, ceza sahasında topla buluşur buluşmaz vurdu. Son anda Braga defansına çarpan top, az farkla yandan kornere çıktı. Siyah-beyazlılar köşe atışından yararlanamadı.

İlk yarının geri kalan bölümünde her iki takım da rakip kalede etkili olamazken, Beşiktaş soyunma odasına 1-0 geride girdi.

49'da Beşiktaş'ta Simao'nun pasında Quaresma, ceza sahası dışından sağ çaprazdan ayağının dışıyla vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

54'te Beşiktaş'ın sağ taraftan Fernandes'le kullandığı köşe atışında kale önünde iyi yükselen Sivok kafayı vurdu. Yerden seken topu, kaleci Quim son anda kornere çeldi. Siyah-beyazlılar ikinci köşe atışından da sonuç alamadı.

56'da Braga'da sol taraftan topla ceza sahasına giren ve Egemen'den sıyrılan Lima'nın sol çaprazdan sert vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

57'de Braga, Lima'yla ikinci gole çok yaklaştı. Elderson'un pasında Egemen'in uzaklaştırmak istediği top, Lima'nın önünde kaldı. Topla ceza sahasına giren Lima, kaleci Cenk'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma bir vuruş denedi. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

68'de Beşiktaş'ta sakatlanan Tanju Kayhan oyuna devam edemedi. Bu futbolcunun yerine Ekrem Dağ oyuna dahil oldu.

73'te Beşiktaş, Fernandes'le beraberlik golüne yaklaştı. Simao'nun pasında ceza sahasında Fernandes, sol çaprazdan yerden vurdu. Ancak vuruşu zayıf olunca, kaleci Quim rahatlıkla topu kontrol etti.

76'da Beşiktaş'ta Fernandes'in pasında topla ceza sahasına giren ve rakibinden sıyrılan Quaresma çok sert vurdu. Meşin yuvarlak Braga defansından döndü.

82'de Beşiktaş ceza sahasında yaşanan inanılmaz karambolde, son olarak topa Alan vurdu. Meşin yuvarlak Beşiktaş defansından döndü.

Maçın geri kalan bölümünde skorda bir değişiklik olmazken, Beşiktaş sahadan 1-0 yenik ayrıldı.