İnönü'ye gelen 3 puanı alıp gidiyor

İnönü'ye gelen 3 puanı alıp gidiyor
Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Burak ve Colman'ın golleriyle Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

Spor Toto Süper Ligi'nin 29. haftasının en önemli maçında Beşiktaş, öne geçtiği maçta Trabzonspor'a 2-1 yenildi. Kartal, Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu'ndan sonra Bordo Mavili takıma da İnönü'de diş geçiremedi. 50. dakikada Almeida'nın golüyle 1-0 yenik duruma düşen Trabzonspor Burak ve Colman'ın golleriyle maçı kazanıp rakibiyle puanını eşitledi. 29 haftalık periyotta büyük maçlarda suskun olan Burak Yılmaz, 30. golünü bu maçta atarken 2 net gol pozisyonundan da yararlanamadı.

Beşiktaş: 1 Trabzonspor: 2

STAT: FİYAPI İnönü

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Orkun Aktaş

BEŞİKTAŞ: Cenk - İbrahim Toraman (dk. 70 Simao), Sivok, Sidnei, Ersan - Ernst (dk. 80 Edu), Necip, Ekrem, Fernandes - Quaresma, Almeida (dk. 67 Mustafa Pektemek)

TRABZONSPOR: Tolga - Serkan Balcı (dk. 90 Ferhat), Giray, Mustafa Yumlu, Celutska -  Zokora, Colman, Adrian (dk. 83 Aykut), Olcan - Volkan (dk. 86 Henrique), Burak

GOLLER:  Dk. 50 Almeida / dk. 62 Burak Yılmaz, dk. 78 Colman

SARI KARTLAR: Ernst, İbrahim Toraman, Almeida, Ersan / Colman, Zokora, Volkan

besiktas-trabzonspor-1.jpg

2. dakikada Ernst Volkan Şen'e faul yaptı, Trabzonspor sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza alanına etkili ortada Celutska kale sahası önünde topa dokunamadı, Cenk topun hakimi oldu. 6. dakikada Trabzonpor mutlak bir gol kaçırdı.. Serkan sağ kanat son çizgiye girmeden ortaladı, Cenk topu yumrukladı ama top Adrian'ın önüne düştü, bu oyuncunun vuruşu defansın araya girmesiyle kaleyi bulmadı.

8'de Ernst'in ceza alanında bir anda boşta kalan Almeida'ya pasında Portekizli golcü vurdu, son anda savunmaya çarpan top kornere gitti. 13'te Adrian'ın ara pasında olcan defansın arasında topu aldı ama ayağından açınca Cenk'le karşı karşıya kalma fırsatını kullanmadı. Cenk hızlı çıkarak topu kontrol etti.

17'de Sidnei'nin inanılmaz hatalı pasında Adrian soldan ceza alanına girdi, içeride Olcan'a pasını attı ama yıldız oyuncu karşı karşıya gelişine vuruşta topu üstten auta gönderdi. Bu kez de sağdan Volkan topu getirdi, ceza alanına ortasında Olcan'ı geçen topla Beşiktaş kalesi bir tehlike daha atlattı.

25'te Trabzonspor'un golcüsü Burak defansın arkasına Colman'ın pasıyla Cenk'le karşı karşıya kaldı.. Burak ceza alanına girmeden kaleye vurdu, ancak topu Cenk'e nişanladı..

33'te 33'te Beşiktaş sağdan korner kazandı, Fernandes'in ceza alanına ortasında İbrahim Toraman'ın kafa vuruşu yandan auta gitti.

44'te Ersan'ın soldan ceza alanına ortasında Almeida kafasıyla Fernandes'e indirmek istedi ama top yıldız oyuncunun arkasında kalınca önemli bir fırsat kaçtı.. Ve ilk yarı da golsüz tamamlandı.

İkinci yarıya Trabzonspor mutlak gol pozisyonunu harcadı.  Ceza alanına topu çok iyi alıp giren Burak, kaleciyle karşıya vurdu ve topu yine Cenk'in ellerine teslim etti. Ve 50'de Beşiktaş'ın golü geldi. Atamayana atarlar kuralı futbolda bir kez daha kendini gösterdi. Quaresma ceza alanına sağdan ortaladı, ön direkte Almeida Giray ve Mustafa Yumlu'ya rağmen ikisi arasından kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

55'te sağdan İbrahim Toraman'ın ortasında defansın araya girdiği topu alan Qauresma adeta topla mini şovlar yaptı ancak şut denemesi savunmaya çarptı. 60. dakikada Volkan'ın ceza alanına pasında Olcan defansın arkasında topla buluştu, kaleciyle karşı karşıya sırtı kaleye dönüktü ancak ofsayt bayrağı da kalkmıştı.

62. dakikada Trabzonspor'un golü geldi. Ceza sahası dışında nefis paslaşmalarla Olcan'ın ara pasında Colman ceza alanına girdi, yerden pasında Burak sadece dokundu ve topu ağlara gönderdi. Burak böylece ligdeki 30. golünü atmış oldu.

68'de Trabzonspor yine gole yaklaştı.. Volkan ceza sahasına sağdan girdi, nefis hareketlerle önünü iki kez açtı, vurma şansı bulduğu anlardan ikincisinde sert vurdu ancak Cenk'e takıldı.

73'te Ekrem sağ kanattan çok iyi indi, son çizgide Olcan'dan topu nefis çekip ortasını gönderdi, Tolga topa dokundu, karambolde Serkan topu kornere yolladı.

78'de Trabzonspor'un galibiyet golü geldi. Hızlı atakta Volkan soldan ortaladı, Ersan'ı uzaklaştırmak istediği topu alan Colman'ın vuruşu savunmada Sidnei'ye de çarpıp Cenk'i yanılttı ve ağlara gitti.

85'te Fernandes soldan kazanılan serbest vuruşta Mustafa Pektemek Tolga'dan önce uzandı, kafayı da vurdu ve topu üstten auta gönderdi. 88'de Serkan ceza alanı arka direğine ortaladı, Olcan yükseldi ve kafayı vurdu ancak topu yandan auta gönderdi. Ve karşılaşma Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğü ile sone erdi. Avrupa'da yoluna emin adımlarla ilerleyen Beşiktaş bu yenilgi ile play off umutlarını da zora soktu. Trabzon ise puanını 49 yaptı ve rakibini yakalayıp averajla üstüne çıktı.