İnternet Erişiminde 'En' Hızlı Dönem Başlıyor

İnternet Erişiminde 'En' Hızlı Dönem Başlıyor
Türk Telekom, internet genişbant erişiminde 1 Ocak'tan itibaren, bugün sayıları 6,5 milyona ulaşan internet kullanıcılarını uçuracak.

VDSL2 teknolojisiyle 50 Mbps ve 100 Mbps hızlara taşıyacak olan Türk ADSL2+ teknolojisiyle 16 Mbps'ye kadar çıkan hıza kavuşturuyor. Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt'un da katıldığı basın toplantısında "Türkiyeyi internet erişiminde süper lige taşıyacağı" belirtilen yeni dönemdeki internet paketleri de açıklandı.

İzmit Kartepe'deki Green Park Resort Otel'de bugün gerçekleştirilen basın toplantısında Türk Telekom CEO'su K. Gökhan Bozkurt, Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ile Türk Telekom Operasyon Başkanı Memet Atalay hazır bulundu.

Türk Telekom'un 2010 yılında gerçekleştirdiği proje ve yatırımların Türkiye'nin bulunduğu bölgede yeni bir iletişim merkezi haline gelmesini sağladığını belirten Gökhan Bozkurt, 2010 yılında, adı daha sonra Türk Telekom tarafından "Pantel" olarak değiştirilen Invitel International'ın satın alınması ile Cidde, Amman, Şam ve İstanbul'u birbirine bağlayacak olan JADI Link projesinin hayata geçirilmesinin Türkiye'nin Doğu ile Batı arasında bir ses ve data köprüsü haline gelmesinde büyük önem taşıdığını belirtti.

5 YILDA 8 MİLYAR TL YATIRIM

Son 5 yılda 8 milyar TL'den fazla konsolide yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Gökhan Bozkurt, 2010 yılının üçüncü çeyreğinde 6.5 milyon civarında ADSL hat sayısına ulaşmalarının, öncü konumlarını perçinlediğini ifade belirterek, "Hızımıza hız katarak,Türkiye'ye, geleceğin internet hız ve kapasitelerini sunuyoruz. Bu alanda yeni bir dönemin kapılarını daha güçlü altyapımızla açmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni yılla birlikte uygulamaya konulacak olan "İnternet kullanıcılarını VDSL2'de 100 Mbps'ye kadar, ADSL2+'da 16 Mbps'ye kadar hızla tanıştırıyoruz. İletişimde Türkiyeyi Süper lig'e tayşıyoruz" dedi.

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ise açıklamalarında "Ürün ve hizmetlerimizi güçlü altyapımızla sürekli geliştirerek ülkemizde internetin dönüşümüne öncülük ediyoruz." diyerek şöyle devam etti:x

"En son olarak kullanıcıları VDSL2'de 100 Mbps, ADSL'de 16 Mbps hızla tanıştırıyoruz. Hızımızı artırırken internet kullanıcılarına, müşteri odaklı bir yaklaşımla bu yeni internet paketlerini daha yüksek hızlarda ve kotalarda sunuyoruz. Bu kapsamda adil kullanım noktasına ulaştıklarında kullanıcıların internet hızları 512 kbps yerine 1 Megabit olacak. Kullanıcılar önümüzdeki dönemde yeni kota ve hız seçenekleri eklediğimiz avantajlı internet paketlerimiz arasından kendilerine uygun olanı seçerek yararlanabilecekler."

YURT DIŞI ÇIKIŞ HIZI 5 YILDA 20 KAT ARTTI

Türk Telekom Operasyon Başkanı Memet Atalay ise modern bir iletişim altyapısının kurulması, yeni nesil şebekelerin geliştirilmesi ve dijital uçurumun kapanmasına katkı ilkeleriyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Son dört yılda fiber optik kablo ağlarını yüzde 30 oranında büyüterek yaklaşık 128 bin km kablo uzunluğuna ulaştıklarını söyleyen Atalay, "Bu dünyanın çevresinde 3 kez tur atmaya denk geliyor" derken, son 5 yılda yurtdışı çıkış hızlarını da 20 kat artırdıklarını, 30 Gbps'ten 590 Gbps'e çıkarttıklarını ve kırsal alandaki 10.270 santrali dijitale dönüştürdüklerini belirtti.

Atalay, "Türkiye'nin en büyük, en güçlü IP altyapısı ile yüksek hızlı internet, IPTV, Web TV ve video hizmetlerini sunuyoruz. Sahip olduğumuz güçlü altyapımızı daha da güçlendirmeye devam edeceğiz." dedi.