İNUSDER, Rize'de Faaliyetlerine Başladı

İNUSDER, Rize'de Faaliyetlerine Başladı
Rize’de faaliyetlerine başlayan İnşaat Ustaları ve İşçileri Derneği (İNUSDER), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 81 işkolunda zorunlu hale getirdiği yasa ile ilgili bilgilendirme ziyaretlerinde bulunuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 5544 Sayılı Yasa ile zorunlu hale getirdiği mesleki yeterlilik belgesi, şimdilik 81 işkolunu kapsamı içine alarak, bu işkolunda meslek erbabı olan usta ve zanaatkarları hem sosyal, hem de ekonomik anlamda firmalara karşı yasal zırha kavuşturuyor.

İnşaat Ustaları ve İşçileri Derneği (İNUSDER) Başkanı Muhammet Albayrak ve Genel Sekreter İbrahim Araboğlu, 5544 sayılı yasa ve getirdiği zorunlulukları anlatmak adına bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RTEÜ Genel Sekreteri Adnan Er, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil ile bir araya geldi.

inusder-rizede-faaliyetlerine-basladi-(1).jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan İnşaat Ustaları ve İşçileri Derneği (İNUSDER) Başkanı Muhammet Albayrak, 13 Ekim 2017 tarihinde faaliyetlerine başladıklarını belirterek, “Usta ve sanatkarlarımızın yaşam alanlarımızın inşası adına alın teriyle bezedikleri yapı, ülkemiz adına kayda değerdir. Nitelikli sanatkar ustalarımız ve inşaat işçilerimizin kendilerini ifade edecekleri bu çatı, sosyal ve ekonomik noktada artık emeklerinin heba olmaması adına bir anlam ifade edecektir” dedi.

inusder-rizede-faaliyetlerine-basladi-(2).jpg

Nitelikli sanatkar ustalar ve inşaat işçileri adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 5544 Sayılı Yasa altyapısıyla beraber başlayan dizayn çalışmasının geleceğe umut tohumları ekmeye başladığını belirten Albayrak, “6111 sayılı teşvik, 2011/45 sayılı SGK Genel Müdürlüğü Genelgesi ile 05/12/2017 SSK pirim teşvik 7. ek maddesi 30261 sayılı resmi gazetede yayınladı. Yasanın oluşturduğu yeni yapı ile belge sahibi ustaların ve nitelikli sanat erbaplarının, bundan böyle aylık çalışma ücretleri ve SSK pirim hakları belirlenen standartlara göre yapılanacaktır. Şu ana kadar yayımlanan zorunluluk kapsamındaki 81 işkolu, getirdiği yenilikler, sosyal ve ekonomik yapıya kazanımlar sunmaktadır. Bu belge, ustalara sunduğu katma değerin yanı sıra, belgesini almış usta ve işçileri bünyesinde oluşturan firma ve şirket sahiplerine de fon ve teşvik kapsamından yararlanacağı koşullar sunuyor” dedi.

inusder-rizede-faaliyetlerine-basladi-(5).jpg

Albayrak açıklamasını şöyle sürdürdü; “İNUSDER bünyesinde oluşan sanat ehli usta ve işçi yapısı, sistemli ve planlı bir şekilde sağlıklı büyüme adına, altyapı çalışmalarını tamamlamış olup koordineli ve prensipler çerçevesinde çalışma hızını her gün üzerine katarak arttırmaktadır. Bu kapsamda çalışma işgücü bünyesinin daha sağlıklı işlemesi ve kendisini ifade etme adına yönetim kadromuzla Rize genelinde faaliyetlerde bulunuyoruz. Sosyal yapıda bütünleşmeyi ve sağlıklı bünyeyi oluşturma adına gerçekleşen çalışma portalında, bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerimizde 5544 Sayılı Yasanın bundan sonraki süreçte belgesini almış ustaların işgücüne katacağı niteliği, kaliteyi, aynı zamanda yeni dönemde oluşacak standardı kurumlarımızla paylaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu ziyaretlerimiz artarak devam edecektir”

inusder-rizede-faaliyetlerine-basladi-(6).jpginusder-rizede-faaliyetlerine-basladi-(3).jpginusder-rizede-faaliyetlerine-basladi-(4).jpginusder-rizede-faaliyetlerine-basladi-(7).jpg

inusder-rizede-faaliyetlerine-basladi-(8).jpg