İOS 7 Yükleyenler Bu Habere Dikkat!

İOS 7 Yükleyenler Bu Habere Dikkat!
Kullanıcılar uzun süredir İOS 7' yi bekliyordu. Fakat Apple kullanıcılarına sunulan yeni güncellemede büyük bir sorun söz konusu...

Apple'ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve tamamen yenilenen tasarımıyla kullanıcılarına sunduğu iOS 7'de ortaya çıkan güvenlik açığı Apple'nın başını ağrıtacak cinsten.

Apple'ın güncellemeyi sunmasından kısa süre sonra ortaya çıkan bu güvenlik açığında telefonunuza şifre koysanız bile kişisel verilerinize ulaşmak çok kolay görünüyor.

iOS 7'DEKİ BÜYÜK TEHLİKE

Yeni bir güncelleme gelene kadar açıktan etkilenmek istemeyenler şu adımları uygulayabilir;

-Ayarlar/Denetim Merkezi menüsüne girin.

-Kilitli Ekranda Erişim seçeneğini pasif hale getirin.

İŞTE iOS 7 KULLANMA KILAVUZU

Apple’ın son işletim sistemi iOS, önceki gün itibariyle tüm kullanıcılara ulaştı. Peki iOS 6’ya göre değişen özellikler neler? Temel özelliklerin kullanımı genelde aynı kalsa da bazı öğelerde çeşitli değişiklikler yapıldı. İşte bu değişimler…

İSTENMEYEN ARAMA VE MESAJLARI ENGELLEME

Yeni iOS 7 ile birlikte, istenmeyen aramaları ve mesajları engellemeniz artık mümkün! Sizi rahatsız eden ister iMessage kullansın, ister FaceTime kullansın… Hepsini engellemek artık çok kolay. Kullanıcıların daha önce üçüncü parti uygulamaları bu tür işlemler için kullanması, bazı güvenlik problemlerini de beraberinde getirmişti. Apple, böylece bu sorunu da bertaraf etmiş oldu! Engellemek istediğiniz kullanıcı, size mesaj yazarken sağ üstte ‘kişi’ yazan yere tıklayıp kişinin bilgilerinin yer aldığı kaydı açıyorsunuz. Daha sonra ‘i’ (information) yazan yere dokunarak seçenekleri açıyor ve ‘engelle’ diyorsunuz. Bu şekilde engellediğiniz kullanıcıdan gelen bildirimler, artık sizi rahatsız edemiyor!

UYGULAMALAR ARASINDA GEÇİŞ ARTIK DAHA FAZLA

Ana menü tuşuna (Home) iki defa art arda bastığınızda açık olan uygulamaların simgeleri, altta listeleniyordu. Yeni gelen özellikte ise yine ana menü tuşuna iki defa art arda tıkladıktan sonra açık olan uygulamalar, ekranın tümünü kaplıyor. Uygulamaların küçük resimlerini ekranınıza sığdıran iOS’ta geçişler sağa veya sola doğru yapılabiliyor. Eğer uygulamalarınızı kapatmak istiyorsanız, resmi yukarı doğru ittirerek bunu yapmanız mümkün oluyor.

PARALAKS ÖZELLİĞİ

Paralaks, ‘ıraklık açısı’ adı verilen özellik. Bu özelliğin ismine çok fazla takılmayın! Kısaca açıklamak gerekirse, Apple’ın getirdiği yenilik, fotoğraflarınızın ana ekranda ve kilitli ekranda hareketli olması. Eğer bu tür bir özelliğe çok fazla ilgi duymuyorsanız [Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik>Hareketi azalt] yolunu izleyerek bu özelliği kapatabilirsiniz.

YENİ KAMERANIN KULLANIMI

iOS 7 ile birlikte gelen kamera özelliklerinde bazı geliştirmeler yapıldı. Bu geliştirmeler, oldukça eğlenceli. Fotoğraf çekerken yeni gelen filtrelerden faydalanarak değişik tarzlar deneyebilirsiniz. Instagram’daki filtrelerin bir benzerini getiren bu güncellemeye, sağ altta yer alan [kırmızı-mavi-yeşil] toplara tıklayarak filtreleri değiştirebilirsiniz.

YENİ MÜZİK ÇALAR VE iTunes RADYO

Yeni müzik çalarda bir hayli değişiklik yapılmış. Kırmızı-beyaz tema ile tasarlanan müzik çalarda, sol altta radyo seçeneği de bulunuyor. Yeni hizmet ile Pandora benzeri bir radyo sistemi gelecek.

MAİLLERİNİZİ YÖNETİN

iOS 6’da mail kutunuza gelen herhangi bir mesajı ‘spam’ olarak işaretleyemiyordunuz. Ancak yeni iOS 7 ile mailleri ‘spam’ olarak işaretlemek mümkün olacak.

METİN MESAJLARINIZI KONTROL EDİN

Metin mesajlarınızı daha etkin bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Yeni iOS 7, mesajlarınızı yönetebilmeniz için birçok yenilik sundu.

YAZI FONTLARINIZI AYARLAYIN

Artık iOS 7 ile yazı boyutlarını da ayarlayabilirsiniz. Bu değişiklik için izleyeceğiniz yol [Ayarlar>Genel>Metin Boyutu]

SAFARİ ARTIK DAHA FONKSİYONEL

Safari ile artık web sayfalarında dolaşmak daha kolay. Sayfadaki gereksiz tüm öğeleri atarak metne daha fazla odaklanabilirsiniz.

KLASÖRLERİNİZİ DÜZENLEYİN!

Artık klasörlerinizin içine dilediğiniz kadar uygulama atabileceksiniz. Daha önce var olan limit iOS 7 ile birlikte kaldırıldı. Uygulamalarınız da artık otomatik güncellenecek!