İpe Bağlı Yaşayan Engelli Genç Kız 13’üncü Ameliyatını Olacak

İpe Bağlı Yaşayan Engelli Genç Kız 13’üncü Ameliyatını Olacak
Artvin'in Borçka ilçesinde doğuştan yürüme engelli olan ve doğuştan omuriliğinin kese şeklinde dışa doğru çıkması nedeniyle dik durabilmesi için...

Artvin'in Borçka ilçesinde doğuştan yürüme engelli olan ve doğuştan omuriliğinin kese şeklinde dışa doğru çıkması nedeniyle dik durabilmesi için duvara asılan iplerle yaşayan 14 yaşındaki Bilge Kara, Vali Ömer Doğanay'ın yardım elini uzatmasıyla 13'üncü kez ameliyat olacak.

Vali Doğanay, kendisini geçtiğimiz günlerde makamında ziyaret eden engelli Bilge Kara'nın babası Mehmet Kara'nın sorunlarını ve taleplerini dinledikten sonra Bilge'nin ameliyat için kurum müdürlerine talimat verdi. Vali Doğanay'ın talimatıyla İlçe Kaymakamı Hasan Meşeli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şentürk Ağırbaş, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kahraman Derece, İş-Kur İl Müdürü Cevdet Ertürk, Borçka Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Kiba ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri aileyi evinden ziyaret etti. Kurum amirleri aileye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, Bilge Kara ve ailesiyle yakından ilgilendi. Genç kızın sağlık sorunları başta olmak üzere ailenin yaşadığı sıkıntıları, sorunları ve taleplerini dinleyen kurum amirleri, genç kızın sağlığına kavuşması için gerekli tüm tedavi giderlerinin devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

Baba Mehmet Kara, kızının sağlığına kavuşması için devletin kendilerine sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kızının doğuştan yürüme engelli olduğunu söyleyen Kara, "Bugüne kadar çok büyük sıkıntılar çektik. Kızımızın biran önce sağlığına kavuşması için yıllardır hastanelerde tedavi gördük. Bugüne kadar 12 ameliyat geçirdi. Bugünlerde ise 13'üncü ameliyata hazırlanıyoruz. Ameliyat için 6 bin liraya ihtiyacımız var. Valimiz başta olmak üzere her türlü sorunlarımızla yakından ilgileniyor. Kızımın ameliyatına yardımcı olacaklar" diye konuştu.

Bilge'nin tedavisi için bakanlık da devreye girdi

Bakanın kendisini arayarak yardım sözü verdiğini dile getiren baba Kara, "Beni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı aradı, bu beni daha çok duygulandırdı. Sıkıntılarımı sordu ve beni çok mutlu etti. Hatırlanmak ne güzel duyguymuş. Bu destekle artık kızım duvara asılı kalmaktan kurtulacak. Kızımın 13'üncü ameliyatı için Vali Doğanay'dan yardım talebimin kısa sürede yerine getirilmesinden dolayı çok mutlu oldum. Birkaç gün önce valimizden randevu alarak durumu kendisine ilettim. Benim çocuğum duvara asılı bir şekilde hayatını sürdürüyor. Sayın valimize kızımın skolyoz ameliyatı olması gerektiğini anlattım. Sayın valimiz ise beni can kulağıyla dinleyerek kızımın ameliyat olması için gerekli yardımı yapacağını söyledi. Bu sözleri duyunca çok duygulandım ve mutlu oldum. Benimle yakından ve samimi olarak ilgilenen sayın valimize teşekkür ediyorum. Devletimizden, hükümetimizden ve milletimizden Allah razı olsun. En büyük hayalimiz kızımın biran önce sağlığına kavuşmasıdır" ifadelerini kullandı.

Bilge Kara'nın tıpta "meningomyelosel" olarak bilinen doğuştan omuriliğinin kese şeklinde dışa doğru çıkması nedeniyle dik duramadığı ve ağrılarının olduğu, ailesinin de dik durabilmesini sağlamak için omuzlarından duvara iple bağladığı öğrenildi.

İpe Bağlı Yaşayan Engelli Genç Kız 13’üncü Ameliyatını Olacak

İpe Bağlı Yaşayan Engelli Genç Kız 13’üncü Ameliyatını Olacak

İpe Bağlı Yaşayan Engelli Genç Kız 13’üncü Ameliyatını Olacak

Kaynak:IHA