iPhone 5'e 2 ay rötar!

iPhone 5'e 2 ay rötar!
ABD’de 3 günde 5 milyon adet satarak rekor kıran iPhone 5’in Türkiye’ye gelmesi gecikecek.

Bu gecikmede ABD’deki talebe işaret eden GSM operatörleri, “Geçtiğimiz günlerde Çin’de Apple’a üretim yapan Foxconn şirketinde çıkan kavga nedeniyle üretimin durması da eklenince iphone 5’in dünyaya yayılması gecikti. Bu gecikmeden Türkiye’de etkilenecek. Kasım ayında planlanan satışlar aralık ayı sonu veya 2013’ün ilk günlerine ertelenebilir” dedi.
 
Kasım ayında zor
 
ABD’ye gidenlerin iPhone 5’i Türkiye’ye getirmeye başladığına dikkat çeken Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, satışların kasım ayında başlama ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. iPhone 5’e ABD’de yoğun ilgi olduğunu söyleyen Ertürk, “Sadece Türkiye değil tüm ülkelerde gecikmeler yaşanacaktır. Apple’ın üretim tesisleri iPhone 5 üretimini hızlandırıyor” dedi.
 
Çin’deki kavga da etkili
 
Çin’in kuzeyinde bulunan ve Apple‘a da üretim yapan Foxconn şirketinde işçiler arasında çıkan kavga nedeniyle üretime ara verildiğini hatırlatan Turkcell yetkilileri, “Henüz kesin bir şey yok. Ancak üretimden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle Türkiye’de satışların başlama tarihi ileriye alınacaktır” dedi.