İpsala'da tehlikeli gerginlik

İpsala'da tehlikeli gerginlik
İpsala İlçesi'ne bağlı Yenikarpuzlu Beldesi'ne, Van'dan çeltik tarlasında işçi olarak çalışmak için gelen 4 kişi, beldedeki kızlara laf atıp bir kişiyi de bıçakla yaralayınca halk bu olaya tepki gösterdi

Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Yeni Karpuzlu beldesinde, kızlara laf attığı iddia edilen 4 genç, vatandaşların tepkisi üzerine  camiye sığındı. Caminin etrafında toplanan vatandaşları yetkililer güçlükle ikna ederek cami çevresinden ayrılmalarını sağladı. 

LAF ATMA KAVGASINDA 1 KİŞİ BIÇAKLANDI

Alınan bilgiye göre, çeltik tarlalarında çalışmak üzere Yeni Karpuzlu beldesine gelen ve beldede hamal olarak çalışan K.B, E.B, R.B ve Ü.B ile beldenin gençleri arasında, kızlara laf attıkları gerekçesiyle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışmada, Enver Ökmen bıçakla yaralandı.

CAMİYE SIĞINDILAR

Bölgede çok sayıda vatandaşın toplanıp laf attığı ileri sürülen gençlerin üzerine yürümesi üzerine 4 genç olay yerinden kaçarak Yeni Karpuzlu Camine sığındı ve caminin kapısını kitledi. Camiye girmek isteyen vatandaşları imam Fethullah Küçük engellerken, gençler de telefonla aradıkları jandarmadan yardım istedi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Caminin önünde toplanan çok sayıda vatandaş 4 gencin camiden çıkmasını beklerken,  olay yerine gelen jandarma ekipleri, kalabalığı dağıtamayınca takviye ekip istedi.  Beldeye gelen İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Yeni Karpuzlu Belediye Başkan Vekili Fehmi Yavuz ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Baki Deniz ile halkı yatıştırmaya çalıştı. 6 saat süren bir ikna çabasından sonra vatandaşlar, bölgeden ayrılmaya başlarken, 4 genç jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

4 GENÇ, SAVCILIKÇA SERBEST BIRAKILDI

Alınan bilgiye göre, Yeni Karpuzlu beldesinde dün kurulan pazarda ''kızlara laf attıkları'' iddiasıyla beldenin gençleriyle aralarında tartışma çıkan ve kavgada bir kişinin yaralanmasına neden oldukları öne sürülen K.B, E.B, R.B. ve Ü.B'nin, jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

''Kasten adam yaralamak'' ve ''kamu malına zarar vermek'' suçlarından İpsala Adliyesine sevk edilen 4 genç, Savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.