İranlı Turizm Acentesi Yetkilileri Doğu Karadeniz’i Gezdi

İranlı Turizm Acentesi Yetkilileri Doğu Karadeniz’i Gezdi
Bölgeyi gezmek, görmek, turizm potansiyelini araştırmak ve İranlı turistleri bölgeye yönlendirmek amacıyla Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Türk...

Bölgeyi gezmek, görmek, turizm potansiyelini araştırmak ve İranlı turistleri bölgeye yönlendirmek amacıyla Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğinde düzenlenen program çerçevesinde İran'dan gelen 29 turizm acentesinin yetkilileri, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tarihi ve turistlik yerlerini gezdi.

Bölgenin turizm potansiyelini çeşitlendirmeyi ve yeni pazarlara açılmayı amaçladıklarını belirten DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, İran'ın Doğu Karadeniz için önemli bir pazar olduğunu söyledi.

Tahran Uluslararası Fuarı'nda DOKA standına gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ve fuara katılmanın meyvelerini almaya başladıklarını ifade eden Adıyaman, "Hedef pazarı çeşitlendirmek istiyoruz. Bölgemize gelen turistlerin büyük bölümü Suudi Arabistan'dan. Bu ilişkiyi daha da derinleştirmek istiyoruz. Ama bunun yanında yeni pazarlar da hedefliyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt, Katar'ın yanı sıra Kuzey Afrika'da Tunus ve Cezayir, Asya'da ise Azerbaycan, İran, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerde yeni pazarlar hedefliyoruz. Bu kapsamda hedef pazar olarak belirlediğimiz İran'dan bölgemize 29 tane turizm acentesini davet ettik, bölgemizin tanıtımını yaptık. Kısa sürede olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

İran pazarına yönelik tanıtım çalışmalarını arttırarak devam etmeyi planladıklarını dile getiren Adıyaman, konuşmasına şöyle devam etti:

"Doğu Karadeniz Bölgemizi alternatif turizm merkezi haline getirmek için çok çaba sarf ettik ve el birliğiyle önemli bir mesafe aldık. Ancak biz Bölgemizin, İran turizm pazarındaki şu anki konumunu sadece bir başlangıç olarak görüyoruz ve gidilecek daha çok yolumuz olduğunu düşünüyoruz. Bölgemize gelen turistlerin burada daha rahat tatil yapmalarına yönelik stratejik yaklaşımlarımızı sürdürüyoruz. Biz, turizm sektörüne sadece ekonomik girdi olarak bakmıyoruz, turizmi aynı zamanda bölgeyi sosyal ve kültürel yönden geliştiren bir kalkınma modeli olarak değerlendiriyoruz."

Doğu Karadeniz'in turizmde altın yıllarını yaşamaya başladığını ifade eden Adıyaman, son yıllarda bölge turizmi adına yapılan başarılı çalışmalarla elde edilen kazanımları daha da geliştirmek için tanıtım faaliyetlerine hız vererek devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tarihi ve turistlik yerlerini gezen İranlı acenteler, bölgemizin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ve yerel halkın misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti belirttiler.

Geçtiğimiz yıllara kıyasla Doğu Karadeniz Bölgesi'ne bu yıl İran'dan önemli oranda bir talep artışı olduğunu ve bu nedenle bölgeyi gezmek istediklerini belirten acente temsilcileri, gerçekleştirilen bu ve benzeri tanıtım faaliyetlerinin Doğu Karadeniz Bölgesi'ni ziyaret edecek İranlı turist sayısının artmasında etkili olacağını söylediler.

İranlı Turizm Acentesi Yetkilileri Doğu Karadeniz’i Gezdi

İranlı Turizm Acentesi Yetkilileri Doğu Karadeniz’i Gezdi

İranlı Turizm Acentesi Yetkilileri Doğu Karadeniz’i Gezdi

Kaynak:IHA