İş yok, koca verelim!

İş yok, koca verelim!
Hollanda'da işsiz kadınları işsizlikten, devleti de masraftan kurtarmak ilginç bir yönteme başvuruluyor.

İşsiz kadınlar, 1400 Euro değerinde bir 'beni baştan yarat' programına sokuluyor ve maddi koşulları iyi bir eş bulmak üzere bir çöpçatanlık sitesine ücretsiz olarak üye yapılıyor.

İşsiz bekar kadınlar dış görünüşleri değiştirilerek ve bir yaşam koçundan aldıkları tavsiyelerle 'baştan yaratılıyorlar.' Kadınlara prezentasyon eğitimi de veriliyor. Yeni görünümlerine kavuştuktan sonra çekilen bir profesyonel fotoğrafları Mens & Relatie (İnsanlar ve İlişkiler) adlı bir çöpçatan sitesine konuluyor.

Mens & Relatie, müşterileri için uzun süreli eşler bulma konusunda yüzde 75 başarılı olduklarını öne sürüyor.

Hollanda'nın kuzeyindeki Friesland eyaletindeki üç bölgenin yetkilileri tarafından organize edilen bu uygulamanın ana fikri, güven ve motivasyon duygularını geliştirerek işsizlerin işsizlikten kurtulmasına yardım edip, aynı zamanda devletin işsizlik ödemelerinde tasarruf sağlamak.

Mens & Relatie'nin yöneticisi Radboud Visser, "Ulusal istatistiklerden, ilişkileri olan insanların daha sağlıklı, daha mutlu olduklarını, daha fazla kazanıp daha uzun yaşadıklarını görüyoruz. Güvenlik ve sağlık sistemlerini de daha az kullanıyorlar. Bu yüzden Friesland'da işsiz kadınlara iyi eşler bularak sosyal güvenlik sisteminden çıkartabileceklerini düşündüler" diyor.

Uygulamanın ilk adayının kayıt yaptırdığı belirtilirken, Visser müşterilerinin çoğunun kadın olmasını bekliyor.

Visser, "İşsizler için sosyal güvenlik maliyeti ayda 650 Euro ve Friesland yetkilileri bize sadece bir kez para ödüyor ve birini sosyal sistemden çıkartmış oluyorlar ve sadece bir ay sonra paraları kasada kalmış oluyor" diyor.