İşçi Alımlarında Gözler Çaykur'dan Gelecek Açıklamada

İşçi Alımlarında Gözler Çaykur'dan Gelecek Açıklamada
Çaykur’un işçi alımında sıkıntı yaratan yaş, cinsiyet ve il nüfusuna kayıtlı olma şartı yönetmelik değişikliğiyle giderildi. Gözler şimdi Çaykur'dan yapılacak açıklamaya çevrildi.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in yürürlüğe konulması ile Çaykur’un işçi alımında sorun olan cinsiyet ayrımı, yaş ve il nüfusuna kayıtlı olma şartı kaldırıldı. 2 yıllık yüksekokul çay eksperliği mezunu olup ardından 4 yıllık teknik programlar dışındaki üniversitelerden mezun olan 2 yıllık çay eksperliği bölüm mezunu öğrencilerin başvuruda bulunup bulunamayacağı ise Çaykur'dan yapılacak açıklama ile netlik kazanacak.

Değişen yönetmelikle birlikte Çaykur’un yükleme işinde çalışacak işçilerin erkek olma ve belirtilen yaşlar arasında olması zorunluğu olduğuna vurgu yapılarak cinsiyet ve yaş ayrımının yapılabileceği belirtildi.

Yönetmelik değişikliğiyle beraber gözler Çaykur’a çevrildi ancak Çaykur’un gerek yükleme işi için işçi alımıyla ilgili tüm fabrikalarda ihaleye çıkması ve 26 Nisan’da başlaması beklenen 1. Sürgün yaş çay sezonu dolayısıyla sürenin kısalması nedeniyle mevsimlik işçi alımlarını kampanya açılışına yetiştiremeyeceği öngörülüyor.

Zira, iş başvuru süresinin 10 gün olacak olması ve başvuru sonrası yapılacak olan kurada işe girmeye hak kazanan adayların şartları taşıyıp taşımadığının tespit edilmesi ve iş başvurularının başladığına dair yapılacak açıklamanın yaklaşık 20 gün sürecek olması dolayısıyla Çaykur’un işçi alımlarını (KPSS ile alınacak olanlar) en erken Mayıs ayı içerisinde yapması bekleniyor. Yükleme işinde çalışacak işçiler için ihaleye çıkan Çaykur ya ihaleleri iptal edecek ya da yükleme işinde çalışacak işçileri 2. Sürgünde çalıştıracak.

Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'u ilgilendiren işçi alımlarında gözler şimdi Çaykur'dan yapılacak açıklamaya çevrildi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Çaykur İşçi Alımı Yönetmeliği Değişti