Isırlık Kampüsüne Onay

Isırlık Kampüsüne Onay
Isırlık’ta üç fakülte ve çok sayıda akademik birimin yapılması Rize Üniversitesi tarafından DPT’ye sunulan 15 Yıllık Gelişim Planı’na alındı.

2023 Rize Üniversitesi Kampusu Derneği tarafından Isırlık Mevkii’nde Rize Üniversitesi kampusu kurulması için uzun süredir yürütülen çalışmalar sonuç verdi.

2008 yılında Rize Üniversitesi Kampusu’nun Isırlık Mevkii’nde kurulmasına dikkat çekmek için kurulan dernek, bir yıl içerisinde düzenlediği aktivitelerle; Isırlık Mevkisinde futbol turnuvası düzenlemiş, kampusun Isırlık’ta yapılmasının şehre sağlayacağı faydaların anlatıldığı bir çok bildiri dağıtmış, Dernek Başkanı Ömer Ali Sadıkoğlu tarafından başta; TBMM Başkanı Köksal Toptan olmak üzere, Rize Vakfı, Ankara ve İstanbul’da bulunan dernek federasyonlarının başkanları, Rize Milletvekilleri ve YÖK Başkan Yardımcısı Ömer Demir ile görüşmeler yapmış son olarak AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı’yı Isırlık’a davet ederek alan çalışması yapılmasını sağlamıştı.

(Isırlık Kampüsü ile ilgili alınan karar Rize Üniversitesi tarafından hazırlatılan, "Rize Üniversitesi 15 Yıllık Gelişme Planı" isimli kitabın 48 ve 53. sayfalarında anlatıldı.)

(Rize Üniversitesi Isırlık Kampusunun DPTnin onayından geçen projesi)

5.jpg

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu’nu bugün makamında ziyaret eden Sadıkoğlu, Rize Üniversitesi bünyesi’nde kurulması planlanan Isırlık Kampusu’nün 15 Yıllık Gelişim Planına dahil edildiği bilgisini aldı. Rize Üniversitesi tarafından hazırlanan 15 Yıllık Gelişim Planında Rize Üniversitesi Isırlık Kampusu’nde; Bahçe Bitkiler, Tarım Ekonomisi, Toprak ve zeoloji bölümleri bulunan bir Ziraat Fakültesi, içerisinde; orman mühendisliği ve peyzaj mimarisi bölümleri bulunan bir Orman Fakültesi ve bir Veterinerlik Fakültesi kurulması planlandı. Ayrıca Isırlık kampusu bünyesinde; 500 kişi kapasiteli öğrenci yurdu, konaklama tesisleri, uygulama ve laboratuarlar yapılması planlanarak DPT’nin onayından çıkartıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan 2023 Rize Üniversitesi Kampusu Derneği Başkanı Ömer Ali Sadıkoğlu, “Uzun süredir verdiğimiz mücadelenin neticesini aldık. Geçtiğimiz yıl kuş uçmaz kervan geçmez denilen yerde bir yıl sonra üç fakülte kurulmasını 15 Yıllık Gelişim Planına sokan Üniversite Yönetimine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra dernek olarak Isırlık yolunun yapılması diğer alt yapı çalışmalarının biran evvel tamamlanması için yoğunlaşacağız. Ayrıca Isırlık’ta kurulacak akademik binalar için sponsor çalışmalarımızda olacaktır.”şeklinde konuştu.