Isırlık'taki Yürüyüşe Davet

Isırlık'taki Yürüyüşe Davet
Rize'de "Sağlık İçin Yürüyoruz" etkinliği kapsamında Isırlık Mevkiinde yürüyüş düzenlenecek.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin,  25 Mayıs 2014 Pazar günü saat 11.00'de 'Sağlık için Yürüyoruz' temalı yürüyüşün Isırlık Mevkiinde gerçekleştirileceğini ve yürüyüşe katılmak isteyenler için Cumhuriyet Meydanı, Postane önünden Isırlık Mevkiine araç kaldırılacağını açıkladı.

Özşahin, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde sıklıklı karşılaşılan ve insan hayatını ciddi anlamda etkileyen kalp-damar hastalıkları, şeker hastalığı, astım ve akciğer hastalıkları gibi kronik hastalıkların nedenlerinden biri hareketsizliğin, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer aldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığının bu doğrultuda 2014 yılını "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan ettiğini anımsatan Özşahin, "Fiziksel hareketsizliğin azaltılabilmesi ve toplumumuzun aktivite anlamında bilinç kazanabilmesi için 2014 yılı boyunca her ayın son pazar günü yürüyüş etkinliği düzenlenecektir. Mayıs ayı için 25 Mayıs 2014 Pazar günü saat 11.00'de 'Sağlık için yürüyoruz' temalı yürüyüş gerçekleştirilecektir. Yürüyüşe tüm halkımız ve personelimiz davetlidir" diye konuştu.

Özşahin, yürüyüşün Isırlık Mevki'inde yapılacağını söyleyerek, "Cumhuriyet Meydanı Atatürk Büstü, postane binası önünden kalkacak otobüslerle ulaşım sağlanacak. Yürüyüşe tüm halkımız davetlidir." dedi.