İşitme Sorunlarına Akademik Destek

İşitme Sorunlarına Akademik Destek
Ear Teknik Yönetim Kurulu Başkanı ve Pedakustiker Mehmet Emin Ağaç’ın yazdığı 'İşitme Cihazları Uyarlama Metotları' kitabı piyasaya çıktı. Kitabın Türkiye’deki tüm Odyoloji Fakülteleri, araştırmacılar, Odyometri Yüksek Okulları ve sektör için önemli bir

- Ear Teknik Yönetim Kurulu Başkanı ve Pedakustiker Mehmet Emin Ağaç’ın yazdığı 'İşitme Cihazları Uyarlama Metotları' kitabı piyasaya çıktı. Kitabın Türkiye’deki tüm Odyoloji Fakülteleri, araştırmacılar, Odyometri Yüksek Okulları ve sektör için önemli bir kaynak olması bekleniyor.

Türkiye'nin yanı sıra Almanya'dan Çin'e kadar olan bölgenin de tek işitme cihazı üreticisi olan Türk firması Ear Teknik'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ağaç, işitme sektörünün gelişmesine katkı sağlamak ve Türkiye’deki Odyoloji Fakülteleri ve Odyometri Yüksek Okulları’nın en büyük sorunu olan kaynak sıkıntısını aşmak için kitabı yazdığını belirterek “Kitabın en önemli özelliği, dünyada odyoloji alanında pratik uygulama bilgilerini de içeren ilk branş kitap olması. Avrupa’da da çok az sayıda odyoloji ve akustik kitapları mevcut, genelde ağırlıklı olarak teorik bilgi içeriklidir. Türkçe hazırlanan, 'İşitme Cihazları Uyarlama Metotları' ise odyoloji ve duyma akustiğinin sanayi işlevini ve pratik yönünü de anlatan dev bir kaynak kitap. Akademik içeriğinin yanı sıra modern teknoloji ile İşitme cihazı kullanıcısının sorunlarına detaylı uyarlama çözümleri sunuyor. İşitme sorunlu ne istiyor? Uygulayıcılara empati yapma şansı veriyor” dedi

“Amacımız sadece öğretmek değil, gençlerin ufkunu da açmak” diyen Mehmet Emin Ağaç, “Sektörde sürekli farklı uygulama teknikleri geliştiriliyor. Bu çerçevede gençlerin zihinlerini de açmak gerekiyor. Dünyada hızla yayılan işitme kaybı, genç akademisyenlerden acil çözüm bekliyor. Ülkemizi dünyanın önemli odyoloji ve duyma akustiği merkezi haline getirmek ufku geniş, sorunların çözüme odaklı çalışan genç odyo-akustiker adaylara ihtiyaç var. Kısacası bu kitap, sektörün gelişmesine katkı sağlamak için yazıldı. Master ve Doktora öğrencilerine 100 den fazla konu sunuyor” dedi.

Mehmet Emin Ağaç’ın duyma akustikeri olmasının yanı sıra uzun mesleki birikimi ve özel araştırmalarını kaleme aldığı 'İşitme Cihazları Uyarlama Metotları' kitabı İngilizce ve Arapçaya da çevrilecek. Kitabın geliri İşitme Cihazları Akustik Akademi Derneği’ne (İCAAD) bağışlanacak.