"İŞKUR'un "Yol Arkadaşım" tırı, Yarın Rize'de Olacak

"İŞKUR'un "Yol Arkadaşım" tırı, Yarın Rize'de Olacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 12 Eylül 2023 Salı günü İŞKUR Genel Müdürlüğü önünden uğurladığı "İŞKUR Yol Arkadaşım" kampanya tırı yarın Rize'de olacak.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü ile Avrupa Birliğinin (AB) ortak finansmanıyla, Ne İstihdamda Ne Eğitimde Olan Gençlere (NEET) yönelik hayata geçirilen ve ulaşılması zor gençlerin istihdama kazandırılması amacıyla Ankara’dan yola çıkan 'İŞKUR Yol Arkadaşım' kampanya tırının dördüncü durağı Rize olacak.

22-23 Eylül 2023 tarihlerinde Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında konumlandırılacak tanıtım tırında bulunan ve kariyer yolculuklarında gençlere yol gösterecek mesleki eğilim ve beceri testleri ile fotoğraf alanları gibi etkinliklerin yanı sıra iş ve meslek danışmanları, İŞKUR'un hizmetlerini tanıtarak kariyer süreçlerinde gençlere destek olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR tarafından yürütülen NEET PRO Teknik Destek Projesi kapsamındaki “İŞKUR Yol Arkadaşım” tanıtım aracı; İŞKUR hizmetlerini tanıtmak, 15-29 yaş aralığındaki işsiz, eğitime devam etmeyen ya da iş gücünde yer almayan gençler arasında farkındalık oluşturmak ve gençlerin istihdam fırsatlarından yararlanabilmesi için İŞKUR’a kayıtlarını yapmaları amacıyla yola çıkarak, NEET PRO teknik destek projesinden 1 etkinlik koordinatörü, 1 fotoğrafçı ve 6 kayıt/bilgilendirme personeli ve Rize İŞKUR’dan 4 İş ve Meslek Danışmanı ile birlikte toplam 12 proje personeli de eşlik edecek.

15-29 yaşındaki gençlerin kurum hizmetleri hakkında bilgilendirilerek kayıtlarının yapılması amacıyla yürütülen çalışma kapsamında Mardin'den programına başlayan "İŞKUR'un "Yol Arkadaşım" tırı, Van ve Erzurum'un ardından ulaştığı Rize'de 2 gün kaldıktan sonra sırasıyla, Samsun, Sivas, Adıyaman, Gaziantep, Mersin, Konya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Manisa, Bursa ve Edirne'ye gidecek.

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum