İsmail Kartal: “Bugün iki takım da erkek gibi mücadele etti”

İsmail Kartal: “Bugün iki takım da erkek gibi mücadele etti”
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 3-1 galip geldikleri Çaykur Rizespor maçının ardından, “Bugün iki takım da erkek gibi mücadele etti” dedi.

Trendyol Süper Ligin 26. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor’u deplasmanda 3-1 mağlup etti. Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kötü bir zeminde her iki takım oyuncularının da futbol oynamaya çalıştıklarını kaydederek, "Bugün buradan 3 puan almak çok önemliydi. Rakip takım da gerçekten iyi bir takım. Teknik ekip de kazanmak için her şeyi yaptılar. Bugün iki takım da erkek gibi mücadele etti. Her iki takım da teknik heyet olarak da mücadele ettik” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmayı değerlendirmeden önce zemine ve mücadeleye dikkat çeken İsmail Kartal, “ Öncelikle her iki takımın oyuncularını tebrik ediyorum. Böylesine zeminde iki takım oyuncuları da delikanlı gibi çıktı ve erkek gibi futbol oynadı. Hiç bunlara sığınmadık. Rakip takımın antrenörünü, teknik ekibini ve futbolcularını tebrik ediyorum. Oyunu çirkinleştirmediler. Bu kadar ağır bir sahaya ve kötü bir zemine rağmen iki takım oyuncuları da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Futbol oynamaya çalıştık. İlk devre istediklerimizi yapamadık. Biz oynamaya çalışan bir takımız. Sahanın belirli bölümlerinde su birikintileri ve ağır zemin vardı. Oyuncularım bu matematiği çok fazla algılayamadılar. Algılayamadığımız için çok da iyi bir görüntü ortaya koyamadık ve 1-0 geriye düştük. Buna adapte olabilecek, buna yatkın ve maçı çevirebileceğine inandığım oyuncularımı ikinci yarı oyuna alarak, yaptığımız bu hamlelerimizle maçı dengeledik ve oyunun üstünlüğünü ele geçirdik. İkili mücadelelerde biz daha fazla öne geçtik. Daha fazla top kazanmaya başladık ve ikinci topları almaya başlayınca da golleri bulduk. Sonuçta bugün kazandık ve iyi futboldan ziyade iyi mücadele etmemiz gerekiyordu. İyi bir strateji ortaya koymamız gerekiyordu. İkinci yarı iyi mücadele ve iyi bir stratejiyle maçı kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum. Rizespor’un hocasını, teknik heyetini ve oyuncularını da tebrik ediyorum. İyi m mücadele ettiler, kazanmak için oyunu çirkinleştirmediler. Her iki takım oyuncularını da böyle ağır bir zeminde futbol oynamaya çalıştıkları için tekrar tekrar tebrik ediyorum. Kazandığımız için de oyuncularımı daha fazla tebrik ediyorum. Üç puan bizim için çok çok önemliydi. Üç puan taraftarlarımıza ve camiamıza hayırlı olsun” dedi.

Ferdi ve Oosterwolde’nin performansı içinse Teknik Direktör İsmail Kartal, “Böylesine ağır zeminde çok fazla futbol ve performans konuşmak doğru değil. Biz iyi mücadele ettik. Bir strateji ortaya koyduk. Bugünkü oyunun gerçekte karşılığı iyi futbol değil çünkü pas yapamıyorsunuz. Top gitmiyor, bazı yerlerde kalıyor vs. Bizim de iyi mücadele etmemiz gerekiyordu. Uzun toplarla, ikinci topları alarak rakibe baskı kurmamız gerekiyordu. İkinci yarı bunu daha iyi yaptık ve skoru da elimize geçirerek maçı kazanmasını bildik” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum