İsmail Türüt İfade Verdi

İsmail Türüt İfade Verdi
Ünlü halk müziği sanatçısı İsmail Türüt, bir dönem sahibi olduğu televizyon kanalının satışından sonra usulsüz senetlerle kurumun zora düşürülmesine ilişkin davada tanık olarak ifade verdi.

Televizyon kanalının satış sürecinden sonra kanalın eski sahiplerinin sahte senetlerle icra işlemi yaparak alacakları oldukları iddiasına ilişkin 3 sanık hakkında "resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık" suçundan açılan davanın bugün görülen duruşmasında, ünlü halk müziği sanatçısı İsmail Türüt tanık olarak ifade verdi.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Recep Zihni Cinan ve şikayetçi Ahmet Kopuz avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Sanıklar Mehmet Yeşil ile Sevnur Durmaz ise duruşmaya katılmadı. Duruşmanın başlamasının ardından 52 yaşındaki ünlü türkücü İsmail Türüt, tanık olarak dinlenmek üzere salona çağrıldı.

Televizyonun kurucularından biri olduğunu kaydeden Türüt, "Televizyonda öyle bir dönem oldu ki çalışmayacak hale geldi. Çok borçları vardı. Ahmet Kopuz adlı şahıstan borçların ödenmesi için para istedim. Evimi tehlikeye sokup senet imzaladım. Buna Cengiz Kurtoğlu da şahittir. Ahmet Kopuz'dan aldığım parayla borçları ödedim. Sonrasında televizyon satılacaktı ama alıcısı çıkmadı. Ben sıfır borçla televizyonu devraldım. Bu süreçte televizyonun eski ortakları aylarca kaşeleri bize getirmedi. Televizyonu satamazsak Ahmet Bey'e devredeceğimize dair bir protokol imzalamıştık aramızda. Bu nedenle Ahmet Bey borç olarak verdiği paraya karşılık televizyonun sahibi oldu. Sonraki süreçte bu davada yargılanan sanıklar eski tarihlere göre düzenlenmiş sahte senetlerle alacakları olduklarını iddia etmişler. Madem alacakları vardı neden beni aramadılar o dönemde. Alacağı olan herkes beni arardı. Ben şirketi borçsuz devralıp, borçsuz devrettim" dedi.

Mahkeme heyeti, tanık Türüt'ün ifadesinin ardından avukatlara bir talepleri olup olmadığını sordu. Tanık avukatları taleplerini ilettikten sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

TELEVİZYON KANALI YAYIN HAYATINA ARA VERDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Televizyon kanalı 2013 yılı Haziran ayında yayın hayatına ara vermişti. O tarihten bu yana faaliyet göstermediği belirten televizyon kanalından yapılan resmi açıklamada, "İstanbul 35. İcra Müdürlüğünün hukuka, usule ve yasaya aykırı işlemleri ile ekranımız karartılmıştır. Kanalımız KRT Karadeniz Radyo TV Yayıncılığı AŞ, 2010 yılında kurulmuş ve daha sonra "Karadeniz Hamsi TV AŞ'nin" lisans haklarını alarak yayın hayatına devam etmiştir. Karadeniz Hamsi TV'nin eski sahibi Recep Zihni Cinan, 2009 yılından bu yana yayın kuruluşunu yeni maliklerine satmış bulunmaktadır. Bu tarihten itibaren R. Zihni Cinan televizyonun yeni sahipleri aleyhine sürekli ve hukuka aykırı şekilde sahte senetler düzenlemek sureti ile icra takipleri başlatmıştır. Bu süreç sadece Karadeniz Hamsi TV AŞ'yi olumsuz etkilemekle kalmamış; yapılan hukuk dışı işlemelerle kurumumuza da sirayet edilmiş ve yayın organımızın ekranı karartılmıştır. Yayın organımızın ne Karadeniz Hamsi TV ne de Recep Zihni Cinan ile bir alacak veya borç ilişkisi bulunmamaktadır. R. Zihni Cinan, Mehmet Yeşil, Sevnur Durmaz (Gür) hakkında suçlarından haciz işlemi yapılan senet ile ilgili "resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlarından ceza davası açıldığı ve yargılanmalarına devam edildiği öğrenilmiştir" denilmişti.