İsmail Türüt: 'Şu Dönemde Allah'tan Başımızda CHP Gibi Bir İktidar Yok, Bu Milletin Yarısı Ölürdü'

İsmail Türüt: 'Şu Dönemde Allah'tan Başımızda CHP Gibi Bir İktidar Yok, Bu Milletin Yarısı Ölürdü'
Ünlü sanatçı İsmail Türüt, canlı yayında katıldığı bir programda CHP ile ilgili "Şu dönemde Allah'tan başımızda CHP gibi bir iktidar yok. Yoksa size yemin ediyorum bu milletin yarısı ölürdü" dedi.

Ünlü sanatçı İsmail Türüt, Haber 7'de ekranlara gelen ve Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın sunup yönettiği 'Sahur Vakti' programına telefonla katıldı.

'Formatınızın dışında olacak ama' diyerek sözlerine başlayan Türüt, '' Bir şeye şükrediyorum, biraz formatın dışında olacak ama şu dönemde Allah'tan başımızda CHP gibi bir iktidar yok. Yoksa size yemin ediyorum bu milletin yarısı ölürdü. Ya isyan çıkardı, ya kaos çıkardı, yada bu millet ölürdü biliyor musun' ifadelerini kullandı.

Türüt konuşurken araya giren Karataş, şu ifadeleri kullandı: "Benim programlarda ben siyaset yaptırmıyorum ama baştan da kendim İsmail Türüt dobra dobra konuşur dedim. Seni de susturamayacağım şimdi madem gönlünden geldi. Millet hakikatı görüyor, doğru birdir."

İsmail Türüt'ün sözleri sosyal medyada gündem oldu.

CHP RİZE İL BAŞKANLIĞINDAN TÜRÜT'E TEPKİ

Öte yandan İsmail Türüt’ün CHP’yi hedef alan sözlerine Türüt’ün de memleketi olan Rize’den CHP Rize İl Başkanlığından tepki geldi.

CHP Rize İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Girip girmemek senin tercihin. Şaklabanlıklara cevap vermek ihtiyacı duymayız, ama şunu söylemeden geçmeyelim. Unutma, her aldığın lokmada hatırla çünkü; senin boğazındaki lokmanın adıdır CHP. CHP , bölgeye çayı getiren siyasi iktidarın adıdır. İlk çay fabrikasını kuran, vatandaşa çay tarlasına girmesi için kredi veren ve toplamış olduğun tüm çayı satın alacağız diye garanti veren ve alan partinin adıdır. Hani biliyoruz seni, ama insan en azından yediği lokmaya ihanet etmez. Senin çevrende de CHP ye oy veren bir sürü insan vardır, dostların vardır onların yüzüne nasıl bakacaksın. Gerçi sen bakarsın. Ülke olarak bir bütün olarak salgına karşı mücadele etmemiz gerekirken yapılan bu açıklamadan sonra; Sen bizim için hakarete bile değmeyen bir şeysin.”