İsmini verdiği yerler bir bir çıkıyor!..

İsmini verdiği yerler bir bir çıkıyor!..
Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, Giresun, Tunceli ve Lice’deki saldırıları bir hafta önce köşesinde yazmıştı!

Tesadüf mü, yoksa gerçekten “bir bildiği mi var,” söylemek zor. Ancak Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar’ın tehlikeli öngörüleri bir bir gerçek oluyor. Şamil Tayyar, 26 Nisan tarihli “Kaos Planı” başlıklı yazısında, başka birkaç yerle birlikte Giresun, Tunceli ve Lice’de PKK saldırıları düzenleneceğini, bu saldırıların “Devlet ve PKK içindeki Ergenekon uzantılarının işi olduğunu” ve amacın da Anayasa değişikliği ile demokratik açılımın engellenmesi olduğunu yazmıştı.

Tayyar’ın yazısının yayımlandığı gün Giresun’da askeri araca mayınlı saldırı düzenlendi; 1 astsubay şehit oldu, iki asker yaralandı.

30 Nisan gecesi, Tunceli Nazimiye’de Sarıyayla Jandarma Karakolu’na çok sayıda PKK’lı baskın düzenledi; karakol komutanı ve üç asker şehir oldu.

1 Mayıs gecesi ise Diyarbakır Lice’de kurulan pusu sonucu bir üsteğmen şehit düştü.

“İHBARLAR ŞU NOKTALARDA…”
Tayyar, 26 Nisan tarihli yazısında kendisine gelen istihbaratı şöyle yazmıştı:

“Bu arada PKK’nın ‘eylem hazırlığı’ içinde olduğu ve keşif çalışmaları yaptığı yönünde önemli istihbaratlar geliyor. Karadeniz’de MLKP’den 5, MKP’den 3 teröristle işbirliği yapan PKK’nın eylem alanını yaymaya çalıştığı düşünülüyor.

PKK’nın sınıra yakın bölgelere, özellikle Dağlıca ve çevresine 8-10 adet SA-7 füzesi getirerek füze sayısını arttırmaya çalışması, eylem hazırlıklarının önemli işareti gibi görülebilir.

Hareket halindeki askeri konvoya pusu kurulması, bir baraja sabotaj, bir bakan, kanaat önderi veya milliyetçi hareketin bir temsilcisine suikast/saldırı, bir askeri üsse baskın yapılarak anayasa paketi ve açılımlar sabote edilmek istenebilir.

İhbarlar şu noktalarda yoğunlaşıyor:

-Tunceli/Ovacık-Kuşluca ve Sarıtaş Jandarma karakollarına, Bingöl/Yedisu-Kabayel üs bölgeleri ve jandarma karakollarına, Van-Çaldıran askeri birliklerine, Şemdinli Gilmi Gediği ve Soğuk Tepe üs bölgesine baskın düzenlenebilir.

-Mardin-Şırnak-Cizre-Silopi yol güzergahında rütbeli personel yol kesilerek kaçırılmak istenebilir.

-Şırnak Gülyazı bölgesindeki Kopki tepe ve Geymuşule’ye uzak mesafeli atışlar yapılabilir.

-Diyarbakır Tepe, Kayacık ve Lice’deki Jandarma Karakol Komutanlıklarına eylem yapılabilir.

-Hatay Amanoslar’da uzaktan kumandalı mayın tuzakları kullanılabilir.

-Giresun ve Tokat’ta sol örgütlerle işbirliği yapılarak eyleme geçilebilir.

-Şehir merkezlerinde taşlı ve Molotoflu gösteriler yeniden organize edilebilir.

Bu ve benzeri ihbarlar, tüm yönleriyle değerlendiriliyor. Kaos senaryosunda aktif rol aldığı düşünülen devlet ve PKK içinde Ergenekon’la bağlantı grupların hareketleri de yakından takip ediliyor."

“SALDIRILAR KOZ OLARAK KULLANILACAK”
Şamil Tayyar, bu istihbaratlarla ilgili Vatan gazetesine şu değerlendirmeyi yaptı: “Anayasa değişikliği paketini ve demokratik açılımları engellemek isteyen devlet ve PKK içindeki Ergenekon uzantıları Türkiye’yi kaosa sürüklemek için işbirliği yapıyor. O nedenle Türkiye’nin değişik bölgelerinde eylemler düzenleyerek tansiyonun yükselmesine böylece demokratik atılımların rafa kaldırılmasına zemin hazırlamaya çalışıyorlar. Bu konuda istihbarat birimlerine ulaşan çok önemli bilgiler ve duyumlar var. İstihbarat birimlerinin bu bilgilerini, saldırılması planlanan birimlerin yetkililerini ilettiklerini biliyorum. Elde ettiğim ve köşeme taşıdığım istihbarat bilgilerinin daha detaylısı ve nokta nokta saldırılabilecek yerlerin tespit edildiğini düşünüyorum. Buna rağmen gerekli tedbirlerin alınmaması dikkat çekicidir. Sersemleyen Ergenekon yapısı ilişkili olduğu ve kırsalda kalan PKK, Hizbullah gibi taşeronlarını kullanıma sokmuş görünüyor. Referandum sürecinde, şehit cenazeleri üzerinden kurulan provokasyonların artırılması için bu saldırılar koz olarak kullanılacak.”