İspanya, Rajoy dedi

İspanya, Rajoy dedi
Erken genel seçimde zafer, ilk resmi sonuçlara göre belli oldu.

İspanya'da yapılan genel seçimler sonrasında açıklanan ilk resmi sonuçlarda sağ görüşlü Halk Partisi (PP), tek başına iktidara gelecek çoğunlukta önde gözüküyor.

İçişleri Bakanlığı'ndan verilen resmi bilgilerde açılan sandıkların yüzde 39'una göre, PP 182 milletvekili ile 1. parti çıkarken, Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) 111 ile 2. sırada yer aldı.

mariano-rajoy-ispanya-1.jpg

İlk resmi seçim sonuçlarına göre, Katalonya bölgesinde faaliyet gösteren Yönelim ve Birlik Koalisyonu (CIU), komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) ve İspanya'daki iki büyük siyasi partiye alternatif olarak çıkan Demokrasi ve İlerici Birlik (UPyD) partilerinin 2008'deki son seçimlere oranla milletvekilleri sayılarını artırması dikkati çekti.

Bu arada Bask bölgesinde yeni kurulan ve ilk defa genel seçimlere katılan ayrılıkçı, sol görüşlü Amaiur koalisyonun 6-7 milletvekili çıkararak, 18 milletvekilinin çıktığı Bask bölgesindeki ilk siyasi parti olması ön plana çıktı.

Öte yandan tek başına iktidara gelecek çoğunluğu elde ettiğine kesin gözüyle bakılan Halk Partisi'nin Madrid'deki merkez binasının önünde toplanan kalabalık kutlamalara başladı.

Yeni başbakan olması beklenen Mariano Rajoy, oy kullanırken "İspanyollara hizmet etmeye hazırım" demişti.