İspanya'da Tren Kazası: En Az 35 Ölü

İspanya'da Tren Kazası: En Az 35 Ölü
İspanya'nın otonom bölgelerinden biri olan Galiçya'nın başkenti Santiago de Compostela'da bir trenin raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada en az 35 kişi öldü.

İspanya'nın başkenti Madrid ile Ferrol şehri arasında sefer yapan yolcu treninin, Santiago de Compostela istasyonu girişinde raydan çıkması sonucu 35 kişinin öldüğü bildirildi .

Galisya Özerk Yönetimi Başkanı Alberto Nunez Feijoo, TSİ 21.41'de meydana gelen kazada en az 35 ölü ve 50 yaralının olduğunu doğruladı. İlk değerlendirmelere göre, tren kazasında insan hatasına işaret edilirken, trenin Ourense-Santiago arasındaki "zor viraja" normalin üzerinde bir hızla girdiğine dikkat çekildi.

Tren işletme şirketi Renfe tarafından yapılan resmi açıklamada, devrilen trende toplam 218 yolcunun bulunduğu bilgisi verildi. 13 vagonun etkilendiği trende kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. İspanyol basını, Alvia 151 adlı trenin bugün Santiago'da yapılacak olan kutlamalar nedeniyle dolu olduğunu ve toplam yolcu sayısının 247 olduğunu yazdı.

Kaza haberinin ardından bir bildiri yayımlayan Santiago de Compostela Belediyesi, Apostol kutlamalarının askıya alındığını açıkladı. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un olay yerinde bulunan Bayındırlık Bakanı Ana Pastor'dan gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi.