‘İspat edemezlerse namussuzdurlar’

‘İspat edemezlerse namussuzdurlar’
Başbakan Erdoğan: Ellerine bir kâğıt almış dolaşıyorlar. ‘Amerika’nın bir projesi bu.’ Bunu ispat ederlerse biz her şeye varız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün yaptığı sert açıklamaya aynı sertlikte cevap vererek, “Ellerine bir kâğıt almış dolaşıyorlar. ‘Amerika’nın bir projesi bu.’ Bunu ispat ederlerse biz her şeye varız. Ama ispat edemezlerse alçaktırlar, namussuzdurlar. Bu kadar ağır konuşuyorum” dedi.

Açılım konusunda konuşan ve ülkede bir mutabakat zemini bulunduğunu, belirten Erdoğan, “Tabii ki olumsuz yaklaşanlar da muhakkak oluyor, olacak da. Fakat biz burada olumlu yaklaşanların kahir ekseriyetini oluşturduğunu görmekten çok mutluyuz” diye konuştu. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakın ben çok açık net bir şey söylüyorum. Ellerine bir kâğıt almış dolaşıyorlar. ‘Amerika’nın bir projesi bu.’ Bunu ispat ederlerse biz herşeye varız. Ama ispat edemezlerse alçaktırlar, namussuzdurlar. Bu kadar açık, bu kadar ağır konuşuyorum. Çünkü artık bu kadar iftiraların, bu kadar hakaretlerin altında bu iktidar kalmaz. Bu iktidar Türkiye Cumhuriyeti’nin iktidarıdır. Herhangi bir ülkenin temsilcisi değildir. Bizim uluslararası toplantılarda nasıl bir tavır ortaya koyduğumuzu uluslararası camia çok iyi bilir.