İsrail askerleri Mescid-i Aksa'yı bastı

İsrail askerleri Mescid-i Aksa'yı bastı
El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, fanatik Yahudilerden bir grubun Siyonist işgal parlamentosu Knesset üyesi ve...

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, fanatik Yahudilerden bir grubun Siyonist işgal parlamentosu Knesset üyesi ve Likud Partisi milletvekili Moshe Feiglin öncülüğünde Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenlediğini bildirdi.

Bu sabah (3 Aralık Pazartesi) gerçekleşen baskın sırasında Siyonist işgal askerlerinin ve polislerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı ve fanatik Yahudi grubun Mescid-i Aksa'nın avlusunda Telmudi ayin yaptıkları ifade edildi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Likud Partisi liderliğine aday olan Siyonist politikacı Moshe Feiglin öncülüğünde 25 kişiden oluşan fanatik Yahudi grubunun bu sabah Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiğini ve işgal güçlerinin koruması altında ayin yapmaya başladığını söyledi.

Bu arada, Feiglin öncülüğündeki fanatik Yahudi grubundan ayrı olarak aynı saatlerde Siyonist işgal askerlerinden bir grubun da askeri elbiseleriyle Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği ve avlunun çeşitli bölgelerinde keşif gezisi yaptığı ifade edildi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, sözde heykelin inşası projesinin hızlandırılmasını isteyen fanatik Yahudi örgütlerinin ve Siyonist gaspçı gruplarının artan baskılarına dikkat çekti. FEM