İsrail Avukatı CNN Türk Spikeri (VİDEO)

İsrail Avukatı CNN Türk Spikeri (VİDEO)
CNN Türk spikeri Şirin Payzın, 'alçak' koltuk krizinde İsrail'in avukatı kesildi, Erdoğan'a "nezaketsiz" dedi. Payzın'ın sözlerini toparlamak arkadaşlarına düştü... VİDEO

CNNTÜRK’ün “Haber Masası” programında İsrail’le Türkiye arasındaki, büyükelçiyi “alçaltma” gerginliği tartışıldı. Deneyimli diplomasi muhabirlerinden ve “360º” derece programının sunucusu Şirin Payzın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl Davos’ta sergilediği tavrın nezaketsizlik olduğunu ve Tel Aviv Büyükelçisine yapılan hareketle de buna cevap verildiğini söyledi.

"PERES'E BÜYÜK NEZAKETSİZLİK YAPTI"

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yönelik davranışı değerlendiren Payzın, “Şimdi Başbakan Erdoğan’ın geçen sene Davos’ta yaptığı da büyük bir nezaketsizlikti. Karşınızda ılımlı bir politikacı, Türkiye’yi seven bir politikacı vardı. Peres… Peres’e büyük nezaketsizlik yaptı.” dedi.

Haber Masası’nda sözlerine açıklık getiren Payzın, “Sen nezaketsizlik yaparsan, küfredersen senden daha fazla nezaketsiz, daha fazla küfreden, daha fazla bağıran her zaman biri çıkar. (…) Güvercini ezersen şahinle karşı karşıya kalıyorsun.” şeklinde konuştu.

"GÜVERCİNİ EZERSEN ŞAHİNLE KARŞI KARŞIYA KALIRSIN"

Ayalon’un aynı zamanda siyasetçi olduğuna dikkat çeken Şirin Payzın şunları söyledi: “Sonuçta Ayalon siyasetçi aynı zamanda. Şimdi Başbakan Erdoğan’ın geçen sene Davos’ta yaptığı da büyük bir nezaketsizlikti. Karşınızda ılımlı bir politikacı, Türkiye’yi seven bir politikacı vardı. Peres… Peres’e büyük nezaketsizlik yaptı. Şimdi bu böyle değil midir? Sen nezaketsizlik yaparsan, küfredersen senden daha fazla nezaketsiz, daha fazla küfreden, daha fazla bağıran her zaman biri çıkar. (…) Güvercini ezersen şahinle karşı karşıya kalıyorsun.”

OĞAN TOPARLAMAYA ÇALIŞTI

Şirin Payzın’ın Erdoğan’ı “nezaketsiz” olarak nitelediği sözlerini ise CNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz Oğan toparlamaya çalıştı. Payzın’ın sözünü kesen Oğan, “Orada itirazlarım var ama. Tam öyle değil bence. Benim düşüncem öyle değil en ezından. Davos’taki nezaketsizlik, karşı tarafın yaptığı nezaketsizlik değil miydi? Acaba aynı tonda mı yanıt verdi? O tartışmalı bir konu” diyerek sözü Ankara’ya bıraktı.