İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'a suç duyurusu

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'a suç duyurusu
Mazlum-Der ve Özgür-Der 17 Ocak’ta Ankara’ya gelecek İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak hakkında ‘savaş suçlusu’ olduğu gerekçesiyle bugün suç duyurusunda bulundu.

İsrail liderlerinin ağır savaş suçlarıyla itham edilmeleri ülke dışına yönelik ziyaretlerini artık baltalar hale gelirken, Türkiye’de de Mazlum-Der ve Özgür-Der 17 Ocak’ta Ankara’ya gelecek Savunma Bakanı Ehud Barak hakkında ‘savaş suçlusu’ olduğu gerekçesiyle bugün Sultanahmet Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

İki derneğin ortak açıklamasında “Bir işgal çetesinin şefi olarak hayatı sistematik savaş suçları ile dolu bir kişilik olan ve ‘Dökme Kurşun’ operasyonunun emrini veren Ehud Barak’ın ‘savaş suçlusu’ olduğu yönünde suç duyurusunda bulunup yargılanmasını isteyeceğiz” denildi.

Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cihat Gökdemir de “Barak’ın Türkiye’ye girişte tutuklanmaması, yetkili savcıların ‘görevlerini ihmali’ olacağından haklarında işlem yapılabilir” uyarısı yaptı.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, temelleri gasp, katliam ve tehcir üzerine atılan bir işgal devletinin saldırı bakanının gerçekleştirmeyi planladığı ziyareti şiddetle protesto ederek, ziyaretin iptal edilmesini istedi. Livni için İngiliz mahkemelerinde alınan kararı da anımsatan Kaya, Türkiye yargısının da sorumluluklarını hatırlattı.

17 Ocak’ta Türkiye’ye geleceği duyurulan eli kanlı katil Ehud Barak’ın, ziyaretinin iptal edilmesi çağrısında bulunan Özgür-Der, yaptığı açıklamada Türkiye Büyükelçisi’ne yapılan hakaretin de hesabının sorulması gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Siyonistlerin işledikleri cinayetler ve ambargo zulmüne karşı tavrının önemli olduğunu belirten Kaya, Hükümet'in son yaşananları da göz önünde bulundurarak Siyonist çete ile ilişkilerini gözden geçirmesi; haklı tepkiler ve gerçekçi tespitlerin sözden öteye geçip, ete kemiğe büründürülmesi için daha somut ve etkin adımlar atması gerektiğini belirtti. İlk adım olarak da Ankara'daki Siyonist elçi geri gönderilmesini isteyen Kaya, Barak ziyaretinin iptal edilmemesi durumunda ise tepkisiz kalınmayarak bu ziyaretin protesto edileceğini söyledi.