İsrail'in ayrıcalığı varsa bizde bilelim!

İsrail'in ayrıcalığı varsa bizde bilelim!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in BM'nin talep ettiği uluslararası komisyonu kabul etmesi gerektiğini söyledi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in BM'nin talep ettiği uluslararası komisyonu kabul etmesi gerektiğini söyledi. Dünya devletlerine seslenen Davutoğlu, "İsrail uluslararası hukukun üstündeyse bu açkıça belirtilsin" dedi.

Davutoğlu, uluslararası soruşturma komisyonuna Türkiye'nin her türlü cevabı vermeye hazır olduğunu ama komisyona asıl cevap vermesi gereken tarafını İsrail olduğunu belirtti. Bazı devletlerin uluslararası hukukun üstünde olduğu düşünülüyorsa bunun açıkça belirtilmesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "Biz de uluslararası hukukun nereye kadar gittiğini bilelim" dedi.

Davutoğlu'nun basın toplantısından satırbaşları:

-Olayın üzerinden bir hafta geçti. Bir haftada biz tüm dünyayı harekete geçirdik.

-BM’yi harekete geçirdik. NATO kınadı, AB kınadı, İnsan Hakları Komisyonu'ndan çok net bir karar çıktı. Arap Birliği, İKÖ acil olarak toplanıp karar aldılar.

-Bütün uluslararası toplumu Türkiye harekete geçirmiştir ve biz bunun takipçisi olacağız.

-BM Genel Sekreteri Ban Ki Monn aktif olarak çözüm arayışında .

-İsrail bir suç işlemedikleri kanaatindeyse, çıksınlar uluslararası komisyonu kabul ettiklerini söylesinler.

-Etmezlerse bir şeyler saklıyorlar demektir. Türkiye her soruya cevap verebilecek durumdadır. Cevap vermesi gereken esas İsrail.

-Biz tümü insanlığın hakkını uluslararası hukuku savunuyoruz.

-Bazı ülkeler uluslararası hukukun üstündeyse bu da açıkça çıkıp söylensin.

-Biz hiçbir ülkenin vatandaşlarımızı bilerek ya da kasıtlı zarar vermesine izin vermeyiz. Yapan da sonuçlarına katlanmak zorundadır.

-İsrail uluslararası hukuk kuralları içine gelirse başka türlü seyreder ilişkiler. Bundan kaçarlarsa ilişkilerin normalleşmesi mümkün olmaz.