İsrail’in Filistin Saldırılarında Yaralanan 33 Kişi Afyonkarahisar’a Getirildi

İsrail’in Filistin Saldırılarında Yaralanan 33 Kişi Afyonkarahisar’a Getirildi
İsrail’in, Filistin’e gerçekleştirdiği saldırıalrda yaralanan 33 kişi tedavi edilmek üzere, yakınları ile birlikte bu gece Afyonkarahisar’a getirildiler.

- İsrail’in, Filistin’e gerçekleştirdiği saldırıalrda yaralanan 33 kişi tedavi edilmek üzere, yakınları ile birlikte bu gece Afyonkarahisar’a getirildiler.

Askeri uçakla Gazze’den yola çıkan yaralılar gece geç saatlerde Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına ait askeri havaalanına getirildiler. 33 yaralıdan 4’ü 112 Acil Servise ait ambulanslar ile Ankara’daki çeşitli hastanelere götürülürken, 29 tanesi de Afyonkarahisar Devlet Hastanesine götürüldü. Afyonkarahisar’da hastaların sevki sırasında polisler kavşaklarda güvenlik önlemleri aldı. Hastaneye getirilen yaralıların bir çoğunun çocuk olduğu gözlenirken, bazı yaralıların ambulanslardan indirilirken zafer işareti yapması ise dikkatlerden kaçmadı. Yaralıların yakınları da ambulanslar hastaneye geldiler. Hastane bahçesinde bir araya yaralılar Gazze’den Afyonkarahisar Devlet Hastanesine getirilen yaralıları gelen İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri de karşılarken, bir destek eylemi yaparak İsrail aleyhinde slogan attılar.

ARAPÇA BİLEN PERSONELLERDE NAKİLLERDE GÖREV ALDI

Gazze’den tedavi edilmek üzere getirilen yaralılar ile ilgili Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Toplam 33 hasta ve 33 hasta yakınını Gazze'den alan uçak Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na inmiştir. Filistinli yaralılar Vali Hakan Yusuf Güner Başkanlığında vali yardımcısı, İl Sağlık Müdürü, Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri, İl Emniyet Müdürlü, İl Jandarma Komutanı, AFAD Müdürü, Gümrük Müdürü, Acil Çağrı Merkezi Müdürü'nden oluşan bir heyet tarafından karşılanmıştır. Havaalanında 15 UMKE ekibi, 1 çadır hastane ve toplam 21 ambulans bekletilmiştir. Ayrıca Arapça bilen 5 personel ile 4 Uzman havaalanında hazır bulundurulmuştur. Yaralıların gerekli tamamlandıktan sonra Devlet Hastanesi'nde ayrılan toplam nakilleri sağlanmıştır. Her bir hasta ve refakatçisine bir oda şeklinde yapılmıştır. Hastaların yapılacak olan muayenelerinden sonra ilgili branşlar tedavilerine başlanılacaktır. Ayrıca Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hasta ve yakınları için yardım yapılacaktır. Hastalara yapılacak olan tedaviler her gün düzenli Bakanlığı'na bildirilecektir.”

Hastaneye getirilen yaralıların tedavilerine başlandığı belirtildi.

(GC-