“İşsizlik Rakamlarının Azalması Sevindirici”

“İşsizlik Rakamlarının Azalması Sevindirici”
İşsizlik rakamlarının geçen yılın Eylül ayından bu yıl Eylül ayına göre yüzde 0,7 azalarak 10,6 seviyesine gelmesini olumlu değerlendiren TESK Genel...

İşsizlik rakamlarının geçen yılın Eylül ayından bu yıl Eylül ayına göre yüzde 0,7 azalarak 10,6 seviyesine gelmesini olumlu değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Devletin istihdama olan katkısı ve teşviki sayesinde işsizlik oranı aşağı çekiliyor. Yeni eğitim sisteminde özellikle esnaf ve sanatkarlar için mesleki eğitimin güçlendirilmesi ile işsizlik oranları daha da aşağıya düşecektir" dedi.

"İSTİHDAM ARTIŞI SEVİNDİRİCİ ANCAK YETERLİ DEĞİL"

Teşviklerin istihdamın artmasında ve süreklilik kazanmasındaki önemine dikkati çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "TÜİK'in Eylül 2017'ye ilişkin İşgücü İstatistiklerine göre,2017 yılı Eylül işsizlik oranı 0,7 puanlık azalış ile yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti. İstihdam edilenlerin sayısı 2017 yılı Eylül döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 233 bin kişi artarak 28 milyon 797 bin kişi, istihdam oranı ise 1,1 puanlık artış ile yüzde 47,9 oldu. İstihdam edilenlerin sayısındaki artış sevindirici ancak yeterli değil. Bunun için hükumetimizin aldığı son önlemler, ülkemiz adına oldukça olumlu ve sevindirici bir gelişme" diye konuştu.

"ESNAFA VERİLEN DESTEK, İŞSİZLİKLE MÜCADELEDE ÇOK ÖNEMLİ"

Türkiye'nin büyüme oranları ile tüm dünyada dikkatleri üzerine çektiği gibi işsizlikle mücadelede elde edeceği başarı ile de parmakla gösterilecek seviyeye geleceğini belirten Palandöken, "Esnafın yıl içerisinde ki her ek istihdamının maliyetinin 1 ayını işverenin, 1 ayını da devletin karşılaması da bu seviyeye gelirken önemli bir basamak olacaktır. Mesleki eğitimle yapılacak olan değişiklikle işçi arayan sanayici, kalifiye elemanı rahat bulacak. İşçi de okulunu bitirdikten sonra daha rahat iş bulup iş hayatına atılabilecek. Hükumetimiz tarafından işverenlere ve küçük esnafa yapılan maaş, prim ve vergi desteği, işsizlikle mücadelede çok ama çok önemli. Çünkü ekonomide ülkemiz kısa sürede bu atılımlarla büyük işler yapacak" şeklinde konuştu.

(Emre Yüzügüldü/İHA)

Kaynak:IHA