İstanbul 2020 için yeni umut

İstanbul 2020 için yeni umut
Tokyo Belediye Başkanı’nın Başbakan Abe’nin IOC’yi nükleer sızıntıyla ilgili yanılttığını açıklamasının ardından İstanbul 2020 için yeni bir ışık doğdu.

İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmasına yol açacak çok sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Tokyo Belediye Başkanı Inose’nin Japonya Başbakanı Abe’nin Olimpiyat Komitesi’ni yanılttığını açıklayıp, “Fukushima’daki sızıntı kontrol altında değil. Sorunu çözmek için Olimpiyat Komitesi özel bir fon ayırmalı” demesi, IOC çevrelerinde büyük şok etkisine yol açtı.
 
AKDENİZ’İ DE SONRADAN KAZANMIŞTIK
 
2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmaya hak kazanan Tokyo’nun bu gelişmenin ardındın güvenirliği sorgulanmaya başlandı. Hukukçular da Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin Buenos Aires’te yalan söylediğinin ortaya çıkmasının ardından 2020’nin İstanbul’a verilmesi için araştırma başlattı. Akdeniz Oyunları’da ekonomik kriz yüzünden Yunanistan’dan alınıp bize verilmişti.
 
2 FEDERASYONA KILIÇ DARBESİ
 
Spor Bakanlığı iki federasyonun faliyetlerini “lağv” etti. 7 Şubat 2013’teki seçimde İ.Barış Özistek, 12 oy alarak Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu, Nihat Ermihan da aynı dönemde 26 oy ile Hava Sporları Federasyonu başkanlıklarına seçilmişlerdi. Ancak iki federasyon başkanı da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan ambargo yedi.