İstanbul, Çanakkale, İzmir ve Antalya'da Korkutan Deprem

İstanbul, Çanakkale, İzmir ve Antalya'da Korkutan Deprem
Marmara, Akdeniz ve Ege'de meydana gelen deprem korkuttu. Merkez üssü Ege Denizi ile Çanakkale olan depremin büyüklüğü ilk gelen bilgilere göre 7.2...

İstanbul ve ilçelerinde şiddetli bir şekilde hissedilen deprem, maden faciasında 301kişinin yaşamını yitirdiği Soma'da da halkı sokaklara döktü.

Deprem İzmir ve Antalya'da da büyük korku yarattı.

İlk gelen bilgilere göre merkez üssü Ege Denizi, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinin batı bölgesi olan depremin büyüklüğü 7.2...

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden alınan bilgiye göre, saat 12.25’te 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 23.3 kilometre derinlikte oluşan sarsıntı, Ege ve Marmara bölgelerindeki tüm kentlerde hissedildi. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde paniğe kapılan insanlar kendilerini sokağa attı.

ŞEBEKELER ÇÖKTÜ

Deprem sonrası kullanıcılar telefonlarına sarılıp yakınlarını aramaya başlayınca yaşanan yoğunluk nedeniyle şebeke çöktü. TSİ 12.53 itibariyle hatlarda kopukluk sürerken, internet erişimi de şebeke sorunundan olumsuz yönde etkilendi. Sabit hatlarda ise herhangi bir sorun yaşanmadı.

BTK BAŞKANI ACARER: 30 DAKİKAYA NORMALE DÖNER

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer’den deprem sonrası kilitlenen cep telefonu hatlarıyla ilgili bir açıklama geldi. Hürriyet'ten Ahmet Can'a konuşan Acarer, şu anda kapasitenin çok üzerine çıkıldığını ifade ederek, “Böyle durumlarda herkes telefon etmeye çalışıyor ve kapasitenin çok üzerine çıkılıyor. Bunu normal karşılıyorum. Aldığım bilgilere göre şu anda bütün iletişim operatörleri teyakkuza geçtiler. Tahminlerime göre 15 ile 30 dakika arasında iletişim normale dönecek” şeklinde konuştu. Acarer ayrıca bu tip durumlar için her zaman önlem almaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

KANDİLLİ 6.5 OLARAK AÇIKLADI

Marmara, Akdeniz ve Ege'de meydana gelen deprem korkuttu. Kandilli Rasathanesi merkez üssü Gökçeada'nın batısı olan depremin büyüklüğünü önce 6.7 olarak duyurdu ancak daha sonra 6.5 olarak yeniledi. Merkez üssü Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu (USGS) Türkiye'de de hissedilen depremin büyüklüğünün 7.2 olduğunu duyurdu.

AFAD, 6.5 OLARAK DUYURDU

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Ege Denizi açıklarında saat 12.25'te meydana gelen depremin büyüklüğü 6,5 olarak ölçüldü.