İstanbul Merkezli Rize Dahil 9 İlde Himmet Operasyonu 101 Gözaltı

İstanbul Merkezli Rize Dahil 9 İlde Himmet Operasyonu 101 Gözaltı
İstanbul merkezli Bingöl, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Kocaeli, Ordu, Rize ve Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen "himmet" operasyonunda, 101 kişi gözaltına alındı.

Yakalananlar arasında İstanbul’un Anadolu Yakası’nda dev gökdelen projelerine imza atan bir grubun Rizeli yöneticileri de bulunuyor.

Alınan bilgiye göre, Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY'ye "himmet" aktarıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde, 41 Bank Asya çalışanı, 45 iş adamı ile FETÖ/PDY yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 140 kişi hakkında Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğince gözaltı kararı verildi. 

9 ilde 101 gözaltı
Sulh Ceza hakimliğinin kararında, şüphelilerin "terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak", "terör örgütüne finansman sağlamak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama" iddialarına ilişkin soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Gözaltı kararı doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul merkezli Bingöl, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Kocaeli, Ordu, Rize ve Trabzon'da operasyon düzenlendi. Operasyonda, 92'si İstanbul'da 101 kişi gözaltına aldı.

Halit Dumankaya ile Serhat Dumankaya gözaltında
Gözaltına alınanlar arasında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Semih Serhat Dumankaya'nın da olduğu öğrenildi.

Operasyonlar devam ediyor.