İstanbul Üniversitesi öğrenci temsilciliği seçiminde Rizeli öğrenci aday oldu

İstanbul Üniversitesi öğrenci temsilciliği seçiminde Rizeli öğrenci aday oldu
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Rizeli Tarık Emre Ekşi, öğrenci temsilciliği seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrenci temsilciliği için aday olan Tarık Emre Ekşi ile temsilcilik seçimleri ile ilgili yapılan röportaj şöyle:

1) Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

Adım Tarık Emre Ekşi. 1996 yılında İstanbul'un Üsküdar semtinde doğdum. Rizeliyim. Her Rizeli gibi memleket konusu olduğunda övüne övüne Rizeli olduğumu söylerim. (Gülüyor) İlkokul, ortaokul ve lise hayatımı İstanbul'da çeşitli okullarda geçirdim. Yıl 2014'u gösterdiğinde ise küçüklükten beri hayalim olan İstanbul Üniversitesinin Hukuk Fakültesini kazandım. Üniversite hayatımın en başından beri çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında aktif olarak yer aldım. Hali hazırda 3.sınıf öğrencisi olarak okula devam ediyorum.

2) Fakültenizdeki temsilcilik seçimlerine adaysınız. İlk olarak temsilci nedir, ne iş yapar?

Öncelikle İstanbul Hukuk'un ülkemiz için ne kadar önemli bir kurum olduğu aşikardır. Burası ülkemize çok değerli yönetici ve isimleri yetiştiren bir eğitim yuvası. Fakültemizin önemi göz önüne alındığında, fakültemiz öğrencilerini ve kulüplerini temsil edecek adalet temelli, apolitik bir yönetimin olmaması bizler için ciddi bir kayıptır. Peki temsilci bu işin neresinde? Temsilci yönetmelikte de tanımlandığı üzere öğrenci ve yönetim arasındaki aracı konumundadır. Temsilci öğrenci sorunlarını dinleyecek, kulüplerin sorunlarını dinleyecek, fakültenin eksikliklerini belirleyecek, bunları raporlandırıp projelendirdikten sonra yönetimle sorunları çözme sürecine girecektir. Tüm bunları yaparken farklı görüşlerden fikirleri dinleyecek, adaletli bir yönetim ortaya koyacaktır. Özetle temsilci, biz öğrencilerin yönetime karşı sesi olacaktır.

tarik-emre-eksi-rizeli-istanbul-universitesi-hukuk-fakultesi-ogrenci-temsilciligi-adayi.jpg

3) Temsilciliğe aday olmaya nasıl karar verdiniz?

Röportajımızın en başında da dediğim gibi İstanbul Hukuk benim küçüklük hayalimdi. Burasının ve tarihi yarımadanın benim için her zaman ayrı bir yeri vardı. Bu fakülteyi kazanınca içimdeki sevgi bu okul için bir şeyler yapma isteğine dönüştü.2.sınıftan beri benim ve arkadaş çevremin aklında bulunan bu fikir, bu senenin başında olgunlaştı ve biz bu işi yaparız dedik, çıktık bir yola. Bu işin hamurunda gönülden istemek var.

4) Nasıl bir yönetim biçimi oluşturdunuz?

Temsilcilik yoluna çıkarken temel fikrimiz oluşturacağımız yönetimin siyaset üstü bir yönetim olmasıydı. Ekibimizi birçok farklı görüşten arkadaştan oluşturduk ve kesinlikle kimsenin kendi siyasi görüşünü ortaya koymasını uygun bulmadık. Ekibimizin tamamı tamamen öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenecek, ortak paydada buluşacak ve üniversitemize katkıda bulunacak düsturuyla hareket ettik. Öğrencilerin ve kulüplerin sorunlarını daha etkin ve hızlı bir şekilde çözmek için her sınıftan bir bayan bir erkek temsilci belirleyerek ekibimizi oluşturduk. 24 kişilik sınıf sorumlularımızla fakültemizde en teşkilatlı aday grubu biziz. Aynı zamanda fakültemizdeki aday olanlar içinde birçok farklı görüşten arkadaşı bir amaç için bir araya getiren başka bir ekip yok, bu konuda iddialıyız.

5)Peki projeleriniz neler, nasıl fark katacaksınız okulunuza?

Projelerimiz tabir caizse bizim gözbebeğimiz. Hepsi üzerinde detaylıca düşündük ve birebir uygulayabileceğimiz projeler seçtik. Seçilirsek projelerimizi bir bir hayata geçirmek üzere var gücümüzle çalışacağız. Projelerimizin arasından bizim en fazla değer verdiğimiz proje ise kulüplerimizin çalışmaları ve koordinasyonu. Okulumuzda birçok apolitik ve öğrenci odaklı çalışan kulüp bulunmakla beraber maalesef kulüplerimizin önü yönetim tarafından kesilmekte ve etkinlik yapmalarına müsaade edilmemektedir. Bu tarz çalışan kulüplerin önünü açmak şüphesiz bizlerin mesleki, sosyal, kültürel alanlarına katkı sağlayacaktır. Böylelikle fakültemiz sadece ders görülüp gidilen bir yer olmaktan çıkacak herkes için adeta bir sosyal alan haline gelecektir. Diğer projelerimizin açıklamalarını ise sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Özetle biz kendimize ''Sivil İnisiyatif'' dedik ve bunun gereklerini yerine getirmek üzere tüm arkadaşlarımızla var gücümüzle çalışacağız. Bu yolda bizlere verdiğiniz destek için teşekkür ederiz.