İstanbul Valisi Vasip Şahin Öğrencilere Karne Dağıttı

İstanbul Valisi Vasip Şahin Öğrencilere Karne Dağıttı
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kadıköy'deki Münevver Şefik Fergar İlkokulu'nda öğrencilere karne dağıttı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kadıköy'deki Münevver Şefik Fergar İlkokulu'nda öğrencilere karne dağıttı. Öğrencilere tatili nasıl değerlendirecekleri konusunda tavsiyelerde bulunan Vali Şahin, "Bakın ne hoşunuza gidiyorsa onu yapın. Spor yapın eğer varsa eğiliminiz sanatla uğraşın. Ailelerinizle birlikte öğretmenlerinizin rehberliğinde bol bol İstanbul'u gezin. İstanbul'u tanımaya çalışın" dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kadıköy Münevver Şefik Fergar İlkokulu 2017-2018 Eğitim -Öğretim yılı 1'inci Dönem kapanış programına katıldı. Programa Vali Şahin'in yanı sıra; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Okul Müdürü Yavuz Yılmaz da yer aldı. Öğretmenlerle birlikte sınıfları gezen Vali Şahin öğrencilere karne dağıtıp içerisinde boyama kitaplarının bulunduğu okul çantası hediye etti. Tören kapsamında öğrenciler çeşitli halk oyunları sergileyip şiir okudu. Öğrencilerin çello ve kemanla yaptığı şovları ise beğeni ile dinlendi.

Karne töreninde konuşan Vali Şahin, "2017-2018 yılı Eğitim yılının 1'inci yarıyılını tamamlamış bulunuyoruz. Bu yarıyılda emek verdi çocuklarımız, emek verdi öğretmenlerimiz ve bugüne geldik. Bu güzel mahsulleri topluyoruz. Tabi bunun bir de ikinci yarısı var ikinci yarısında da bu mahsullerin üzerine daha güzel mahsuller daha güzel ürünler ve daha verimli bilgiler bina edilecek. Biz toplum olarak tarih boyunca eğitime hep ayrı bir önem vermişiz eğilmiş insana ve eğitilmiş insan gücünü istihdama çok özel önem veren milletlerden birisiyiz. Böyle olmasaydı zaten çok önemli olan bir kaç milletten biri olmazdık" şeklinde konuştu.

Vali Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

"Belki bugün yaşadığımız bir çok sorunlar olabilir bir çok eksiğimiz olabilir ama hala eğitime en fazla önem veren milletlerden biriyiz. Ülke olarak eğitime en fazla önem veren ülkelerden biriyiz. Son 10 -15 yıldır bütçede en büyük payı eğitim almakta. Hem de insanlarımız sivil toplum kuruluşlarımız, yerel idarelerimiz ayrı bir önem addederek kendiliklerinden de eğitim alt yapısına yatırımlar yapmaktalar. Bağışçılarımız her geçen sene artıyor. Dolayısıyla eğitim bizim toplum hayatımızda da ülkemizin yönetiminde de gündemin birinci sırasında. Bunun mahsullerini biz zaman içerisinde alıyoruz ve bundan sonra daha da yüksek bir oranda alacağız. İnşallah bu bilgi çağında bilgi toplumunda ülkemiz daha önce sanayi asrında kapatamadığı açığı bilgi çağında kapatma şansı yakalayacak. Bunun içinde devletimiz özellikle çocuklarımızın dijital okuma niteliklerinin artırılması yönünde çok ciddi eforlar sarf ediyor, yeni politikalar üretiyor."

"BİZİM EN BÜYÜK SERMAYEMİZ İNSAN SERMAYEMİZ"

"Bizim en büyük sermayemiz insan sermayemiz" diyen Vali Şahin, "Biz insanımızı en iyi şekilde yetiştirdiğimizde de dünyanın bütün kaynakları aslında bize hizmet eder. Çünkü kaynağı da kullanmak insan ister. Ne kadar gelişirseniz gelişin, ne kadar teknolojiniz ilerlerse ilerlesin o teknolojiyi o kaynağı kullanmaya mutlaka bir insan oğlu gerekli" şeklinde konuştu.

"SPOR YAPIN EĞER VARSA EĞİLİMİNİZ SANATLA UĞRAŞIN"

Öğrencilere tatili nasıl değerlendirecekleri konusunda tavsiyelerde bulunan Vali Şahin, "Ben bu tatilde çocuklarımıza kendilerince eğlenerek dinlemelerini tavsiye ediyorum. Bakın ne hoşunuza gidiyorsa onu yapın. Spor yapın eğer varsa eğiliminiz Sanatla uğraşın. Ailelerinizle birlikte öğretmenlerinizin rehberliğinde bol bol İstanbul'u gezin. İstanbul'u tanımaya çalışın. Tarihi ve diğer estetik değerleri itibari ile de mutena bir şehirdir. Onun için İstanbul'u şimdiden bu çocuk yaşınızda gezmeye öğrenmeye okumaya çalışın" dedi.

(Metin Başar /İHA)

İstanbul Valisi Vasip Şahin Öğrencilere Karne Dağıttı

İstanbul Valisi Vasip Şahin Öğrencilere Karne Dağıttı

Kaynak:IHA