İstanbul'da dev fuhuş operasyonu

İstanbul'da dev fuhuş operasyonu
İstanbul'da gerçekleştirilen fuhuş operasyonu kapsamında 120 kadın ile 22 erkek gözaltına alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gelen ihbar mektubu doğrultusunda yapıldığı iddia edilen fuhuş operasyonunda 120 hayat kadını ile 22 organizatör yakalandı. Fuhuş çetesinin, hayat kadınları ile buluşturdukları siyasiler, kritik görevlerde bulunan isimler ve işadamlarının gizli kamera ile görüntülerini çekip, şantaj yaptıkları öne sürüldü. 

İddiaya göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gelen bir ihbar mektubunda, bir fuhuş çetesinin yurt dışından iş vaadiyle Türkiye'ye çağırdığı yabancı uyruklu kadınları, pasaportlarına el koyarak fuhuşa zorladıkları bildirildi. Bunun üzerine harekete geçen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Sürdürülen soruşturma kapsamında Aksaray ve Kumburgaz'da çok sayıda otel ve adrese baskın düzenlendi. Baskında yabancı uyruklu 120 hayat kadını ile 22 organizatör yakalandı.

Yakalanan kadınların Ukrayna, Belarus, Azerbaycan ve Yunanistan gibi ülkelerden iş vaadiyle Türkiye'ye getirildikleri ve fuhuşa zorlandıkları öğrenildi. Fuhuş çetesinin hayat kadınları ile buluşturdukları siyasiler, kritik görevlerde bulunan isimler ve işadamlarının gizli kamera ile görüntülerini çektikleri ve bu şahıslara şantaj yaptıkları iddia edildi. 

Gözaltına alınan zanlılar ile hayat kadınları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlıların sorgulama işlemleri devam ederken, kadınlardan bir bölümü çevik kuvvet otobüsleri ile İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Yabancı uyruklu kadınların emniyetteki işlemlerinin ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne, ardından da ülkelerine gönderilecekleri öğrenildi.