İstanbul'da fuhuş operasyonu, 61 gözaltı

İstanbul'da fuhuş operasyonu, 61 gözaltı
Fatih’te düzenlenen fuhuş operasyonunda yabancı uyruklu 53 kadın ile bu kişilere yer gösteren 8 kişi gözaltına alındı.

Aksaray’da yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırıldığı ihbarı alan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan tespitlerin ardından harekete geçen Araştırma Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Mustafa Kemalpaşa Bulvarı üzerinde bir disko ile oteli mercek altına aldı. Yapılan takiplerde diskoda konsomatrislik adı altında faaliyet gösteren yabancı uyruklu hayat kadınlarının işletme sahip ve çalışanlarının nezaretinde müşterilerle para karşılığında birlikte oldukları tespit edildi. Polis, diskoda müşterilerle irtibat kuran hayat kadınlarının aynı semtte anlaşmalı çalıştıkları bir otelde ağırladıklarını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler şüphelilerin yakalanması için operasyon başlattı. Polis, şüpheliler ile hayat kadınlarının suçüstü yakalanması için savcılık ile birlikte ortak çalışma yürüttü. Seri numarası önceden alınan 800 TL ile birlikte müşteri kılığında diskoya giren sivil polis, burada iki hayat kadını ile pazarlık yaptı. Diskoda cinsel ilişki için 400 TL isteyen kadın ile 300 TL’ye anlaşan polis, daha sonra diskodaki görevlilerin direktifleri ile otele yönlendirildi. Ticari taksi ile otele götürülen sivil polis ile hayat kadını daha sonra 307 numaralı odayı çıkarıldı. Müşteri rolündeki polis, hayat kadının soyunması üzerine kendisinden haber bekleyen ekip arkadaşlarına cep telefonundan sinyal göndererek operasyonu başlattı.

DİSKO VE OTEL DIŞINDA BEKLEYEN EKİPLER OPERASYON İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Otel odasından gelen cep telefonu sinyali üzerine harekete geçen ekipler, otel odası ile diskoya eş zamanlı baskın düzenledi. Her iki işletme de yapılan aramalarda 20’si Türk vatandaşlığına geçtiği tespit edilen ve aralarında Rus, Moldova, Özbekistan ve Azerbaycan olmak üzere 53 yabancı uyruklu kadını gözaltına aldı. Polis, daha sonra ‘fuhuşa aracılık yapmak’ ve ‘fuhuşa yer temin etmek’ suçlarından otel ve disko yetkililerinin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi daha gözaltına aldı.

HAYAT KADINLARI DERİ VE ZÜHREVİ KADIN HASTALIKLARI HASTANESİ’NE SEVK EDİLDİ

Yakalanan şüpheler daha sonra sorgulanmak üzere Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Yedikule Araştırma Büro Amirliği’ne götürüldü. Geceyi polis merkezinde geçiren hayat kadınları burada alınan ön ifadelerinin ardından bugün Deri ve Zührevi Kadın Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.Operasyonda yakalanan yabancı uyruklu kadınların yapılacak işlemlerinin ardından önce Kumkapı’daki Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne ardından ülkelerine sevk edilecekleri bildirildi.