İstanbul’da Kaybolan Alzheimer Hastası Cezayirli Turist Bulundu

İstanbul’da Kaybolan Alzheimer Hastası Cezayirli Turist Bulundu
Cezayir'den İstanbul'a tatile gelerek kaybolan 72 yaşındaki Alzheimer hastası turist Benyusuf Muhsin İhlas Haber Ajansı'nın yaptığı kayıp haberinin ardından...

Cezayir'den İstanbul'a tatile gelerek kaybolan 72 yaşındaki Alzheimer hastası turist Benyusuf Muhsin İhlas Haber Ajansı'nın yaptığı kayıp haberinin ardından bulundu.

Fatih Belediyesi'nin Gönüllü Turizm Elçileri tarafından bulunan kayıp turistin ailesi ile buluştuğu o anlar ise saniye saniye kaydedildi.

Cezayir'den tatil için eşiyle birlikte İstanbul'a gelerek kaybolan 72 yaşındaki 3 çocuk babası Alzheimer hastası turist Benyusuf Muhsin Sultanahmet'te bulundu. Turistin kaybolmasından sonra Muhsin'in ailesi çevrede uzun süre kayıp turisti aradı. İhlas Haber Ajansı'nın turistin kaybolduğu haberinin ardından Cezayirli turist Gönüllü Turizm Elçileri tarafından bulundu. Fatih Belediyesi'nin Gönüllü Turizm Elçileri Projesi kapsamında Sultanahmet Meydanı'nda turistlere yardımcı olan iki genç 72 yaşındaki Alzheimer hastası turist Benyusuf Muhsin'le karşılaştı. Muhsin'in fotoğraflarını kayıp ilanlarından gören iki genç hemen ilandaki numarayı aradı. Muhsin'in oğlu ise bulundu haberini alınca annesine söylemeden bulunan kişinin babası olup olmadığını görmek için Sultanahmet'e gitti. Bulunan kişinin babası olduğunu görünce Muhsin'e sıkı sıkı sarılan Faysal Muhsin, kaybolmasının ardından 10'uncu gününde babasına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Fatih Belediye Başkanı m de Muhsin'i ailesine kavuşturan iki genci turistlere yardımcı oldukları Sultanahmet Meydanı'nda ziyaret etti. Başkan Demir, hasta ve yaşlı bir turistin ailesine kavuşmasını sağladıkları için gençlere teşekkür etti.

"GÖRÜNCE BAĞIRMAYA BAŞLADIM AĞLAYARAK ONA SARILDIM"

Kaybolan eşine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Fatiha Muhsin, "Eşimin bulunması çok farklı bir duyguydu çünkü artık umudumu kaybetmiştim bulunacağını düşünmüyordum. Eşimi bulduktan sonra hep elini tutarak yürüyoruz. Bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum, özelikle belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Oğlum beni otelden hiçbir şey olmamış gibi dışarı götürdü ve eşimin bulunduğunu birden görünce bağırmaya başladım ağlayarak ona sarıldım. Eşimi gördüğümde çok değiştiğini fark ettim çok zayıflamış ve güneşten dolayı rengi değişmiş onu öyle gördüğüm için çok üzüldüm" şeklinde konuştu.

"KORKUYORDUM AMA UMUDUMU KAYBETMEMEYE ÇALIŞTIM"

Günlerce kendisinden haber alınamayan ve sonunda ailesine kavuşan Benyusuf Muhsin, "Ailemi bir daha görebileceğime inanmıyordum. Beni gören herkes bana çok yardımcı oldu ama nerede kaldığımı nerede nasıl yemek yediğimi hatırlayamıyorum. Dışarıda tek başıma olduğum için korkuyordum ama umudumu kaybetmemeye çalıştım. Ailemi yeniden gördüğümde inanamıyordum çok mutluydum. Beni bulup ailem ile kavuşmamı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum. Dışarıda kaybolduğum zamanlar tam ne yaptığımı hatırlamıyorum ama sürekli gezdiğimi ve uykum geldiğinde bir yerde uyuduğumu hatırlıyorum. Türk milletine çok teşekkür ederim onların sayesinde ailemle kavuştum" ifadelerini kullandı.

"ŞEFLERİ TARAFINDAN VERİLEN FOTOĞRAF İLE KARŞILAŞTIRDIKLARINDA BULUYORLAR"

Gönüllü Turizm elçilerinin birçok faydası olduğunu belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Grubunu kaybedenler, yaşlılar, çocukların bulunup grubuna teslim edilmesi gibi bir amacımız vardı gönüllü turizm elçileri projesini başlatırken. Turistin Alzheimer hastası olması bulunmasını daha çok zorlaştırmış. Arkadaşlarımız çalışmaları sırasında daha önce kendilerine şefleri tarafından verilen fotoğraf ile karşılaştırınca turisti bulmuşlar. Turistlerin her hangi bir sıkıntıları olduğunda gönüllü 450 arkadaşımız onlara her konuda destek veriyor" şeklinde konuştu.

"KAYBOLAN BİRİSİNİ AİLESİ İLE KAVUŞTURMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU"

Turistlere her zaman gönüllü olarak yardımcı olup, görmek istedikleri mekanları tanıtmaya çalıştıklarını belirten Elif Kaya, "Grup şefimiz bize köşkün önünde durmamız gerektiğini söyledi biz de köşkün yerini tam bilmediğimiz için valiliğin önüne gittik. Oraya gider gitmez o adam geldi ve Arapça bir şeyler söyledi. Arkadaşım da Arapça bildiği ve adamı tanıdığı için "A bu o adam " dedi bizde ilandaki numarayı aradık. Ailesi geldi çok sevindiler. Kaybolan birisini ailesi ile kavuşturmak çok güzel bir histi " dedi.

"AİLESİ İLE KAVUŞTUĞUNU GÖRDÜĞÜMDE ÇOK MUTLU OLDUĞUM"

Fatih Belediyesi'nin projesinde gönüllü olarak yer alan Hozayfa Qaddah, "Kaybolan birisini ailesi ile buluşturmanın çok güzel bir gurur olduğunu düşünüyorum. Onların kavuştuğunu gördüğümde çok mutlu oldum ve çok güzel bir his. Bulduk, ailesi ile buluştuğu zaman bana teşekkür etmişti" ifadelerini kullandı.

"Türk Halkı'ndan yardım istiyoruz" diyerek insanlara seslenen aile, kayıp Muhsin'in bulunmasının ardından "Türk halkına çok teşekkür ediyoruz" diyerek ülkeleri Cezayir'in yolunu tuttu.

Gönüllü Turizm Elçileri İngilizce, Almanca, Arapça, ve Fransızca dillerinde turistlere yardımcı oluyor. Turizm Elçileri Sultanahmet, Ayasofya, Gülhane, Divanyolu, Kapalıçarşı ve Eminönü olmak üzere 6 noktada görev yapıyor. Fatih Belediyesi tarafından organize edilen proje kapsamında 400 gönüllü turizm elçisi, tarihi yarımadaya gelen turistlere yol gösterip yardımcı oluyor. Yaşları 14 ve 28 arasında olan lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü turizm elçileri, turistlere yardımcı olurken, yabancı dillerini de geliştirme şansı yakalıyor. "Ask Me/Bana Sor" yazılı giysileriyle turistlere yardımcı olan gençler, turistler tarafından da beğeniyle karşılanıyor.

(Ahmet Faruk Sarıkoç - Hasibe Karadağ /İHA)

İstanbul’da Kaybolan Alzheimer Hastası Cezayirli Turist Bulundu

İstanbul’da Kaybolan Alzheimer Hastası Cezayirli Turist Bulundu

İstanbul’da Kaybolan Alzheimer Hastası Cezayirli Turist Bulundu

Kaynak:IHA